Bild: Per Wiklund
Bild: Per Wiklund

Pixbobackens femte(!) VM-guld: ”Topp ett”

Pixbobloggen

För två år sedan såg hon straffdramat mot Finland från soffan – nu fick Isabell Krantz uppleva det från planen och tog i och med segern karriärens femte VM-guld.

Sverige tog VM-guld för sjätte gången i rad och Pixbobacken Isabell Krantz har varit med fem av gångerna. Förra världsmästerskapet nobbades hon i sista stund, men i år blev det revansch och då värderar 27-åringen också det här guldet högst.
– Ja, det här är topp ett, säger Isabell Krantz.
Varför?
– Just hur finalen blev och av alla gånger jag spelat VM är det här det bästa laget jag spelat i. Att vi dessutom haft den sammanhållningen som vi hade var bara helt magiskt, så det här var det bästa. Att kliva in på planen till den stämningen som var och se alla blågula på läktaren var också helt fantastiskt, säger Krantz.
Ja, finalen blev minst sagt gastkramande, även om Isabell Krantz menar att det var blågult som gjorde den avgörande matchen mot Finland lite väl spännande.
– Vi börjar ju bra, men sedan släpper vi in Finland i matchen. Samtidigt gör de sin bästa match i turneringen och för sporten var det ju bra att vi gjorde det, säger Krantz.
Isabell Krantz lade för egen del ingen av de svenska straffarna, men det saknades inte nervositet över huvudtaget bara för det.
– Jag ska vara ärlig och säga att jag var svimfärdig under straffläggningen, säger Krantz som sedan hyllar sin landslagsmålvakt och klubbkompis Sara Hjorting.
– Jag vet ju att Sara är grym på straffar och hon blir ju matchhjälte. Hon var verkligen helt magisk, säger Isabell Krantz.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook