Bild: Anna Mattisson
SPELAR I MÖLNLYCKE. På lördag gästar musikern Paulo Mendonca Mölnlycke kulturhus för en konsert tillsammans med Mölnlycke rockkör.

Tungt gung med Mendonca

Mölnlycke

På lördag blir det funkrock, elgitarrer och tyngd i Mölnlycke kulturhus.
Paulo Mendonca besöker sina forna hemtrakter för att spela med Mölnlycke Rockkör.

En lång rad gitarrer står redo i Paulo Mendoncas studio, men så har han också mycket på gång. Funkrockartisten, med tonårs­rötter i Mölnlycke, spelar just nu in två egna skivor och producerar en skiva för LaGaylia ­Frazier. Samtidigt deltar han i anti mobbning-projektet Artist united against bullying (A.U.A.B.) tillsammans med Peter Iwers från In Flames, Fredrik Stenberg, Jeff Scott Soto från bland annat Talisman och Anton Roos från Saffire och spelar in en skiva med dem.

Plus att han förbereder sig inför spelningen med Mölnlycke rockkör.

Slump bakom kontakten

Att Paulo Mendonca fick ­kontakt med Mölnlycke rockkör skedde av en slump. Hans studio låg i samma hus som en av körmedlemmarnas dotters ­arbetsplats och hon bjöd in honom att spela med kören på en fest.

– Jag tänkte att jag drar dit nån halvtimme, men de fick ­nästan sparka ut mig till slut. Att vara där påminde om varför jag ­började med musiken från början, det var så mycket glädje. Det var ett gäng sköna, avslappnade människor; det är inte alltid man träffar så genuina människor i den här branschen. Vi pratade om att göra nåt mer ihop och sen en dag fick jag feeling och ringde dem.

Livepremiär

Lördagens spelning kommer att innehålla låtar med rockkören, låtar av och med Paulo Mendonca och hans musiker och en del där de kör tillsammans. Paulos låtar blir en mix från alla fyra plattorna. Det blir också livepremiär för första singeln från A.U.A.B:s kommande album.

Paulo Mendoncas senaste egna skiva kom ut 2013. Innan dess var det relativt tyst kring honom i många år, men han var långt ifrån bortkopplad från musiken. I stället reste han, och jobbade som låtskrivare och producent i England och USA.

– Det levde jag på i åtta år. Sen tröttnade jag. 2011 började jag skriva musik till min platta och upptäckte glädjen igen. Jag behövde inte tänka på vad som passade på radion längre.

Men passade gjorde musiken ändå. Den egna skivan hamnade högst upp på Itunes albumlista och han turnerade i både Ryssland, Holland, Tyskland och Schweiz.

Nya plattor

Nu är arbetet med nya plattor i full gång. Det låtmaterial som blev över när han skrev för andra artister håller just nu på att förvandlas till en egen, akustisk skiva, samtidigt som han jobbar på en andra egen skiva som går åt rakt motsatt håll.

– På den andra skivan går förstärkaren på elva, det kommer att låta högt och fint. Det blir mer hårdrocksfunk än funkrock, ­säger han och förklarar att musiken ska få låta lite skitig, inte bli för finproducerat utan behålla den råa kraft han upplever när han spelar live.

Spelningen på lördag beskriver Paulo Mendonca som lekfull.

– Det är partymusik. Hoppas det kommer mycket folk bara.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det