Unga kan få praktik på flygplatsen

Härryda kommun

Härryda kommun och Swedavia tar gemensamma krafttag för unga långt från arbetsmarknaden.
I dagarna ansökte kommunen om ESF-medel för att genomföra projekt Nollvision Härryda med start september 2015.

Det är Härryda kommun som tillsammans med Swedavia Göteborg Landvetter Airport och Arbetsförmedlingen Härryda arbetar med projektet Nollvision Härryda. Målet är att arbetslösa ungdomar i åldern 15-24 ska komma närmare arbetsmarknaden genom att praktisera på olika företag på Landvetter flygplats.

Fick idén efter speeddating

Idén kom från flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren som kontaktade kommundirektör Karina Djurner. Kommunal-
rådet Per Vorberg (M) ställer sig helhjärtat bakom projektet.

– Det är jättekul att Swedavia brinner för detta. Det är en jätte-stor arbetsplats med över 4 000 personer och det kommer bli över 10 000 när vi har byggt ut. Många företagare vill engagera sig för att ge arbetslösa jobb, säger Per Vorberg.

Söker pengar från EU

Under fjolåret gjorde den sektorsövergripande verksamheten Framkant Härryda en ESF-finansierad förstudie och i dagarna har de ansökt om projektmedel från Europeiska socialfonden. Om pengar beviljas kan projektet dra igång i september 2015.

– Vi kommer sätta upp ett projektkontor på Landvetter flygplats. Projektet inleds med en förberedelsefas om 8 veckor. Målsättningen är att så många som möjligt kommer ut i praktik under 8-12 veckor. När praktiken är slut bryggas ungdomarna tillbaka till projektet för en avslutning där vi följer upp vad de har lärt sig och hur de kan gå vidare, säger Maria Zetterqvist, projektledare.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det