• Publik. Klas Persson, och femårige sonen Henrik har kommit från Kungälv för att hälsa på farmor och farfar, spela fotboll och lyssna på Di Leva.
  • Omvandling. Maja Johansson, 10 år från Landvetter blir sminkad av Anna Ludvigsson.
  • Lördagsgodis. Systrarna Sofia, 5 år och Jenny Josgård, 4 år från Landvetter lekte och mumsade i sig popcorn på nationaldagen.
  • Bilder: Ebba Strömqvist
    Lockade folk. Thomas Di Leva var nationaldagsfirandets stora dragplåster.
  • Glädjeskutt. Cornelia Jonasson, 7 år, och lillebror Alexander, 5 år, gjorde av med lite energi i hoppborgen.
  • FESTLIGT FIKA.

Solen sken över Di Leva

Landvetter

Landvetter kyrkas nationaldagsfirande blev en folkfest med bortåt 1 500 besökare. När Thomas Di Leva intog scenen passade solen på att titta fram.
– Det blev en fantastisk dag, säger kyrkoherde Peter Bratthammar.

Nationaldagsvädret bjöd på både dugg- och hällregn, stundtals var det uppehåll och ibland kom till och med solen fram. På strandängarna vid Landvetter kyrka hade många vågat sig ut i det ostadiga vädret för att fira nationaldagen.

I hoppborgen studsar Cornelia Jonasson, 7 år, tillsammans med lillebror Alexander, 5 år.

– Vi har precis kommit. Barnen ska få leka av sig, sedan ska vi titta på Di Leva, säger pappa Fredrik Jonasson.

Smaskar popcorn

Lite längre bort knaprar systrarna Sofia, 5 år och Jenny Josgård, 4 år, på popcorn från en strut. Deras pappa Ralf ger tummen upp för dagens festligheter men tycker vi svenskar borde fira nationaldagen mer.

– Det är kul för barnen med fiskdamm och popcorn, men jag är lite avundsjuk på norrmännen. Jag tycker vi borde bli bättre på att fira Sveriges nationaldag.

Efter att Landvetter kyrka bjudit på gudstjänst, sång av Dan Bornemark och nationaldagstal av kommunfullmäktiges ordförande Maria Kornevik Jakobsson är det dags för huvudnumret – Thomas Di Leva.

Kyrkokören Sound of Joy värmer upp publiken innan Thomas Di Leva äntrar scenen. Efter att han hälsat alla välkomna bäddar Di Leva för sin första låt ”Ingen kan köpa livet”.

– Vi söker oss själva i de nya bilarna eller husen som vi bygger, men det leder inte hem. Det är ett kul tidsfördriv men livets verkliga frukter finns alltid inuti hjärtat och de är bortom alla prislappar.

Di Leva höjer temperaturen

Därefter tar han ton och får snart igång handklappning i publiken. Spelningen fortsätter med ”Ord och inga visor”, Di Levas nyaste singel som han släppte i april i år. Därefter bjuder han på ”Mirakel” och när Di Leva med kör klämmer i till ”Everyone is Jesus” höjs temperaturen ett snäpp.

Di Leva varvar mellansnack med låtar på ett djupt men lättsamt sätt och skämtar både med sig själv och publiken. Som när det friskar i och han konstaterar att ”det är bättre att vara kortklippt en sån här dag” eller när han ber publiken titta upp i den blå himlen en stund.

– Det blåa är oändlighet och om man tittar djupt in i himlen en stund… Då börjar man höra röster, så pröva inte detta hemma! Har ni gjort det? Annars har man inte levt! Man ska inte vara rädd för det gudomliga och universums möjlighet.

Vi har bara varandra

En fågel flyger förbi och Di Leva uppmanar publiken att bli ett med den.

– Det finns bara ett vi och vi har bara varandra.

Med den klassiska låten avslutar han spelningen. Kyrkoherde Peter Bratthammar är mer än nöjd med dagen.

– Det är roligt att kunna bjuda Landvetter- och Mölnlyckebor på nåt så här speciellt på en så här vacker plats, säger han och blickar ut över folkhavet som är på väg att lämna scenen vid strandängarna.

– Det här skapar en bygdekänsla. Det är inte alla medlemmar som går i kyrkan på söndagar, här öppnar vi upp för alla och det finns en tydlig kristen touch. Det ska vara folkfest för alla människor, säger Peter Bratthammar.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det