• Bilder: LEIF LUNDVALL
    FICK STÖD. Lotta Saetre från Hällingsjö gör High-five med dottern Wilma i en tung backe några hundra meter före mål.
  • Bilder: LEIF LUNDVALL
    SNABB. Speakern Pertti Heed intervjuar segraren Fredrik Bakkman som sprang Skogsmaran på imponerande 2.42.01.
  • MATSTOPP. Elvi Olsson serverade nygräddade våfflor vid Gyllene Hindens konsthantverksaffär tillsammans med bland andra konstnären Björn Edsholm.
  • TREA. Hindåslöparen Marcus Lindgren, som vann förra året, kom trea och var nöjd med sitt lopp.

Skogsmaran växer

Hindås

I underbart vackert höstväder och för andra året i rad sprangs den så kallade Skogsmaran mellan Skatås och Hindås på den upprustade och vackra Vildmarksleden. I år kunde man också välja att springa halva Skogsmaran och då gick starten i Härryda.

– Banan är jättefin och i dag är det ett perfekt löparväder. Vi har märkt bättre i år så att det inte ska finnas någon som helst risk för felspringningar. Dessutom har vi gjort smärre justeringar på bansträckningen. Totalt ska man tillryggalägga lite över 42 kilometer, säger tävlingsledaren Anders Thorin.
Totalt sett var det 250 anmälda, varav de allra flesta fullföljde. Det är en dubblering av antalet jämfört med premiäråret.
– Det här loppet blir nog tradition åren framöver, säger Jan-Erik Höglund, som ledde projektet med Vildmarkledens upprustning.
Världsmästare vann
Först i mål var elitlöparen Fredrik Bakkman (tidigare Johansson) med VM-guld i orientering på meritlistan.
– Jag hade en bra känsla hela tiden och banan var väldigt trevlig och rolig att springa, säger Fredrik som kommer från Borås, bor i Göteborg men tävlar för Lidingö.
Hemmasonen Marcus Lindgren, som vann premiärloppet fick i år nöja sig med tredjeplatsen. Men tiden var bättre än i fjol.
– Det var väldigt bra motstånd
i dag och de två i täten stack iväg redan vid Getryggarna i Göteborg. Men det har känts bra hela vägen och det är ett härligt höstlopp, säger Marcus som haft en bra säsong och bland annat vunnit Sandsjöbacka Trail Maraton och Mullsjö X-Trail.
Karin Lundin vann damernas mara med Landehofs Lotta
Saetre på andra plats. Hon kom utpumpad i mål tillsammans med lika trötta klubbkompisarna Anders Wadsten och Magnus Karlsson på några minuter under fyra timmar.
– Det gick bra i tre mil. Sedan blev det tungt och sista milen var hemsk, säger Lotta Saetre som är orienterare i vanliga fall.
På halvmaran var det Hanna Wadefalk från Göteborg som var snabbast bland damerna. Lerums­killen Poria Gholami vann herrklassen före Johan Zachrisson från Partille.
– Det var mitt första terränglopp någonsin och så vinner jag. Vilken härlig känsla, säger Poria.
Målgång vid stationen
Arrangörer är Hindås Skidklubb med stöd från Hindås Kommunalförening och det lokala byalaget. Målgången är vid Hindås Station där allmänheten och löparna kunde ta en fika och en hamburgare i det fina vädret.
I närheten, vid Konsthantverket Hinden, serverade Elvi Olsson och Ingegerd Grubelic våfflor med alldeles nykokt jordgubbssylt.
– Vi visste att det skulle bli mycket folk här runt stationen i dag så vi öppnade våffelserveringen. Alla intäkter går till Världens Barn, säger Elvi Olsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det