• Bild: JENNY FÖRANDER
  TRIVS PÅ JOBBET. Annika Alex från Nödinge trivs med jobbet med att montera ihop nivåmätare, nu i nya lokaler i Mölnlycke företagspark.
 • Bild: JENNY FÖRANDER
  ÅTERKOMMANDE GÄST. Innan bygget påbörjades var Emersons näst högsta chef, Ed Monser, med och grävde ner en tidskapsel. I förra veckan var amerikanen tillbaka på Rosemount Tank Radar och klippte band.
 • Bild: JENNY FÖRANDER
  AVSLUTAT JOBB. Inredningsarkitekterna Daniel Rodrigues och Britt Dahlbäck var nöjda med sitt verk.
 • Bild: JENNY FÖRANDER
  RUM MED UTSIKT. Kommunalrådet Per Vorberg (M) var med på rundturen i samband med invigningen av Emersons nya lokaler.
 • Bild: JENNY FÖRANDER
  STOLT Rosemount Tank Radars vd Rasmus Johansson.
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER
 • Bild: JENNY FÖRANDER

Högtidlig invigning på Emerson

Mölnlycke

För ett och ett halvt år sedan togs första spadtaget till Emersons nya lokaler vid Mölnlyckemotet.
I förra veckan var det högtidlig invigning.

Emersons näst högsta chef Ed Monser från USA var på plats när första spadtaget togs. Nu var han tillbaka igen och lovordade både den nya byggnaden och Rosemount Tank Radar som han beskrev som en av Emersonkoncernens bästa investeringar någonsin.

Rosemount Tank Radar hette från början Saab Marine Electronics AB och ingick i Saabkoncernen. Med utgångspunkt i militär radarteknik skapade de nivå­mätare som kan användas för att mäta vätskenivåer i exempelvis oljetankers och raffinaderier. 2001 köptes företaget upp av storkoncernen Emerson som har 111 000 anställda över hela världen.

Nära 10 000 kvadrat

RTR höll tidigare till i Gamle­staden men koncernen har nu satsat 220 miljoner på att bygga nya, mer ändamålsenliga lokaler i Mölnlycke företagspark. I samband med invigningen bjöd Emerson in till rundvandring i byggnaden som består av 9 900 kvm fabriksyta och 7 100 kvm kontor. Bland gästerna fanns representanter från både Härryda och Göteborgs kommuner, lokalt näringsliv och från arkitektkontoret Krook & Tjäder som ritat byggnaden och även inrett den.

– Det blev nästan bättre än man hade tänkt sig. Vi brukar göra både produktionshallar, lager och kontor men det är sällan det är allt på en gång och det här är ovanligt stort, sade Janis Zembachs på Krook & Tjäder efter rundturen.

Lokal design

Härrydabon Britt Dahlbäck hade gjort inredningen tillsammans med Marie Hagman,
Daniel Rodrigues hade ritat alla de fasta snickerierna.

– Beställaren var väldigt intresserad och har en kvalificerad inköpsorganisation, då är det roligt. Det gjorde att vi kunde satsa på nordisk kvalitet i inredningen. Stilen skulle vara internationell men ändå kännas skandinavisk, sade Britt Dahlbäck som var väldigt nöjd med resultatet.

Öppet landskap

Hela kontorsdelen är utformad som ett öppet kontorslandskap där inte ens vd:n Rasmus Johansson fått ett eget rum. I stället finns en mängd mindre konferensrum att använda för den som vill kunna prata ostört.

Totalt jobbar runt 350 personer på kontoret eller i produktionen. Annika Alex från Nödinge står på fabriksgolvet och monterar ihop nivåmätare.

– Jag har jobbat här i 2,5 år. Jag tackade ja till fast jobb i november och det är väl ett tecken på att jag trivs, säger hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det