Populärt med lantlig marknad i Rävlanda

Rävlanda

Konkurrensen från andra orter var stor men arrangörerna i Rävlanda kan andas ut.
Hantverks-, marknads- och veterandagen i Rävlanda lockade rejäla skaror i lördags.

Lördagen var marknadernas och de lokala festligheternas dag i Härryda kommun. I Landvetter ordnades Landvetterdagen med marknad och ankrace, i Hindås firades kommunalföreningens 100-årsjubiléum och i Mölnlycke var det mat- och trädgårdsrunda på Råda säteri.

Bjöd på westernmusik

I Rävlanda arrangerades en hantverks-, marknads- och veterandag på Hembygdsgården. Stämningen var lantlig med traktorparad, getmjölkning och countrymusik där New western three och Ida Linnéa fick specialbesök på scenen av Epa-Erik från Idol. Hembygdsgården och smedjan hölls öppen för nyfikna, besökare minglade bland veteranbilar och traktorer och det hölls marknad med allt från stentroll och skärbrädor till godis och trasmattor.

Malin Svanberg Eliasson, en av arrangörerna från Björketorps sockens hembygdsförening, är överraskad över hur många som lockats till dagen.

– Det har kommit fantastiskt mycket folk trots att det är många andra evenemang i kommunen samtidigt. Vi har lagt ned oerhört mycket arbete på det här så det är roligt att folk kommer, säger hon och strålar mot besökarna som sörplar kaffe och minglar omkring.

Föreningen hade koll på att marknaden inte skulle krocka med andra event i Rävlanda, men kände inte till att det hände saker på andra orter.

– Jag tänkte lite ”nämen va fan” när jag såg i tidningen i onsdags att det händer saker både i Landvetter och Hindås. Men vi ligger bra till för folk i både Mark och Borås, säger hon.

Ser en uppsving

Mariette Gärtner, från Härryda, var på plats med geten Iris för att visa hur handmjölkning går till. Hon tycker sig se ett uppsving för marknader av det här slaget.

– Man märker att det växer generellt. Det är väldigt efterfrågat med lantbruk och det ekologiska. Det ligger i tiden, säger hon.

Caroline Betzer var på besök från Borås för att hälsa på sin bror och gå på marknaden där han flippar hamburgare.

– Jag tycker det är väldigt trevligt. Det är mysigt och lite gammaldags, säger hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det