Bostäder och korsning diskuterades i Rävlanda

Rävlanda

Järnvägskorsningen, bostadsbyggande, näringslivet och en ny idrottshall.
Det var de ämnen som togs upp på kommundelsdialogen i Rävlanda förra veckan.

– Det var få men engagerade medborgare som kom till mötet och det blev bra och positiva samtal, säger kommunal­rådet Per Vorberg, en av de politiker som var på plats.

Under träffen diskuterades fyra frågor: en ny idrottshall, en planskild järnvägskorsning, bostadsbyggande och näringslivsverksamheten.

När det gällde bostäder var de 18 medborgare som var på plats eniga om att det behövs byggas, med olika upplåtelseformer. Det finns redan planer för bostäder i området Björkelid, som ligger söder om järnvägen och norr om Rammsjöbäcken. Ett förslag till detaljplan ska upp på politikernas bord innan sommaren. Går det igenom utan att någon överklagar kan det sedan byggas cirka 60 lägenheter, främst fler­familjshus, i området.

Vill bygga bostäder

Under kommundelsdialo­gen diskuterades Gunna­området, norr om kyrkan, där det också finns tankar om bostadsbyggande. En representant från fastighets­bolaget Strand AB berättade att de är intresserade av att bygga bostäder där.

– Det sände en signal till oss om att sätta fart på detaljplanen för det området, säger Per Vorberg.

Frågan om järnvägskorsningen handlar om att tågen stoppar biltrafiken när bommarna går igen och att det önskas en planskild korsning.

– Bommarna är nere i flera minuter ibland. Nu har vi sagt att vi måste göra något åt detta från politiskt håll, säger Per Vorberg och berättar att tjänstemännen ska få i uppdrag att utreda olika alternativ.

Idrottshallen pratades det inte så mycket om, förutom att medborgarna på plats tycker att den borde ligga i närheten av skolan för att också enkelt kunna användas på lektionstid. Per Vorberg trycker på att det kan tyckas självklart, men att det lika gärna kunde ha funnits intresse av att lägga den intill fotbollsplanerna och skapa en form av idrottsområde.

Idrottshall längre fram

Om och när en idrottshall i Rävlanda skulle kunna byggas är dock ännu för tidigt att säga.

– Men om den blir av kommer den naturligtvis att utarbetas i samråd med de lokala föreningarna, säger Per Vorberg.

När det gäller näringslivsfrågan var en viktig synpunkt som kom fram att kommande detaljplaner borde göras flexibla, så byggnader både kan användas som bostäder och för verksamhet.

Kommundelsdialogerna fortsätter. I går kväll hölls möte i Mölnlycke, den femte april är det dialogdags i Härryda, 19 april i Landvetter, den 25 april i Hällingsjö och 3 maj i Hindås. Varje möte har sina egna teman, som tagits fram efter vad invånarna såg som viktigt under höstens kommundelsdialoger.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det