En stor del av vårt arbete bygger på tips från er

Ord från redaktionen

Titt som tätt kommer det in tips från er läsare om vad vi borde skriva om. Saker ni är förbannade på, har gått och funderat över eller tycker vore roligt att lyfta fram. Superkul! Vi blir glada för alla uppslag. Inte bara är det tecken på att ni ser tidningen som ett viktigt forum, det är också helt nödvändigt för att vi ska kunna göra ett bra jobb.

Ibland får vi känslan av att ni läsare tror att vi känner till och är insatta i allt som händer lokalt. Det är såklart ett gott betyg, men tyvärr inte alltid sant. Mycket känner vi till eller snappar upp genom kommunens diarie och hemsida, politikernas protokoll, polisen, uppföljningar kring processer vi skrivit om tidigare och genom att helt enkelt hålla ögon och öron öppna när vi pratar med människor. För att få reda på resten, eller få idéer om att lyfta fram nya ämnen, behöver vi tipsen från er. Det är också där vi får direktkontakt med vad som bubblar under ytan lokalt och berör just nu.

Allt ni tipsar om blir inte artiklar. Så är det och så ska det vara. Jag och mina kollegor Peter och Jenny prioriterar sådant vi bedömer har allmänintresse och är aktuellt och/ eller sticker ut. Samtidigt ska det såklart hålla sig inom de pressetiska riktlinjerna och, rent krasst, hinnas med. Vi är trots allt bara tre reportrar på tidningen.

Allt ryms inte och vi försöker prioritera så vi både får en bredd mellan ”hårda” nyheter och ”mjukare” ämnen. Det hårda kan vara protester, byggnadsplaner eller liknande. Det mjuka kan vara att en skola vunnit en tävling eller att det varit marknad i Landvetter. Plus att vi lyfter fram människoöden i personporträttsform och kultur- och sportevent på olika nivåer.

Vi vill vara en informationskanal till sådant vi tror är viktigt eller intressant för er läsare att känna till, samtidigt som vi också vill ge er fröjden av att känna igen grannen på bild.

Dessutom har ni själva möjlighet att skriva om sådant ni har tankar och åsikter om. Varje vecka publicerar vi insändare längst bak i tidningen.

Vår senaste idé är att plocka in ”vanliga läsare” som gästkrönikörer, för att göra tidningen ännu mer till Härryda­bornas forum. Vi efterlyste skrivsugna läsare för några veckor sedan och fick en hel del svar. Håll ögonen öppna för våra gästande skribenter!

Vi tror att en bra lokaltidning och dess läsare lever i en symbios, så fortsätt tipsa och kontakta oss om stort och smått. Vi behöver er för att finnas för er.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook