• Bild: PETER GUSTAFSSON
    TRÅNGT. Pixbos Linus Henriksson var den som kämpade bäst i hemmalaget som förlorade med 5–7 i Wallenstamhallen. Laget ligger nu under med 0–2 i matcher i kvartsfinalserien.
  • Bild: PETER GUSTAFSSON
    TRÅNGT. Pixbos Linus Henriksson åker på en tryckare av en Växjöspelare. Henriksson var annars den som kämpade bäst i hemmalaget som förlorade med 5–7 i Wallenstamhallen. Laget ligger nu under med 0–2 i matcher i kvartsfinalserien.
  • TRÖSTMÅL. Daniel Calebsson satte en straff i sista perioden. Men då var det försent för Pixbo att hinna i fatt Växjö som nu leder med 2–0 i matcher.

Pixbo illa ute i slutspelet

Innebandy

Pixbos herrar ligger under med 0–3 i matcher i kvartsfinalen mot Växjö.
Nu måste laget vinna fyra raka för att gå vidare.

Efter förlust i sudden borta mot Växjö i första kvartsfinalen skulle Pixbo Wallenstam ta sig in i matchserien (bäst av sju) med en hemmaseger på lördagen. Men Växjö vann ganska bekvämt med 7–5.

I måndags var det dags för nästa smäll. Pixbo hängde med fram till sista perioden (3–4) men rasade ihop totalt. Växjö gjorde fem mål på fem skott och vann med 9–3.

Ny match hemma på torsdag. Då måste Pixbo hitta ett sätt att bryta Växjös kontroll och självförtroende. Kanske kan lite hederlig gammal slutspelsdesperation hjälpa.

Växjö har harmonin

Växjö är inte ett så mycket
bättre innebandylag som siffrorna visar. Men laget har kommit in i slutspelet med bättre harmoni och håller en jämnare nivå. Pixbo däremot har svackor i matcherna. Som det är nu får Växjö lugnt och metodiskt hålla Pixbo från målet och samtidigt göra enkla mål, ofta på kontringar.
I måndags sköt Växjö till
exempel bara 14 skott på hela matchen, nio gick in.

– Nu är det uppförsbacke, men vi har inte gett upp det här på något sätt. Vi känner fortfarande att det är upp till oss att inte ge bort mål till Växjö. Växjö är alldeles för bra för att få den hjälpen av oss, sa Pixbotränaren Per Tjusberg till Pixbos hemsida.

Hemma i Wallenstam-
hallen i lördags kom raset första halvan av matchen. Redan efter 13 minuter stod det 3–0 till Smålandslaget som var tvåa i superligans grundserie och valde Pixbo.

– Vi bjuder på för enkla mål, frislag och dåliga byten. Det håller inte, sa Per Tjusberg.

Växjö såg stabilt ut bakåt, ställde upp och täckte skott och kontrade sedan på stora ytor. Gästerna vann skotten med 8–3 i första och 9–4 i andra.

Så långt såg det inte ut som om Pixbo själva trodde på det de gjorde och spelarna hade väldigt svårt att ta sig fram till lägen och avslut.

Frustrerat i Pixbo

I andra perioden rann det iväg till 0–5. Efter det var Pixbo märkbart frustrerat och drog på sig tre utvisningar varav två för hårt spel. I numerärt underläge stod Pixbo upp bra och i slutet av perioden hittade hemmalaget en högre energinivå.

När Jens Milesson gjorde 2–5 precis innan signalen gick för andra perioden var det match igen.

Samme Milesson gjorde sedan 3–5 fyra minuter in i tredje perioden och Pixbo kom in i en sekvens där laget pressade fast Växjö framför det egna målet.

Mitt i uppryckningen stack Växjö upp och gjorde två snabba mål och all energi var som bortblåst för Pixbo.

Det hjälpte inte att Daniel Calebsson (på straff) och Max Wahlgren gjorde varsitt mål och att Pixbo tog ut målvakten på slutet.

– Vi har ett par skott som stoppar på egna ben och det studsade inte vår väg, sa Tjusberg.

Per Tjusberg var lite orolig för snacket på bänken. När laget spelade bra var det bra aktivitet och pepp mellan spelarna.

– Men så fort vi får ett mål i baken blir det ett energitapp, det är ganska tydligt. Jag är inte orolig för vår högstanivå, det är lägstanivån som måste upp. Vi måste tro på det vi gör bra och när vi spelade bra tryckte vi ner Växjö i skorna.

Kan man börja prata om ett slutspelsspöke för Pixbo efter de senaste årens kvartsfinalförluster?

– Jag vet inte. För oss är det bara nästa mål och nästa match som gäller. Det enda vi kan fokusera på är nästa mål och att det ska vara vi som gör det, sa Per Tjusberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook