Bild: Anna Mattisson
Strasystrar. Sanna Olausson, Amanda Wallin, Linnea Hallgren och Amanda Setterstig från Hulebäcksgymnasiet prisades för sitt arbete med UF-företaget Storasyster UF.
Bild: Anna Mattisson
Strasystrar. Sanna Olausson, Amanda Wallin, Linnea Hallgren och Amanda Setterstig från Hulebäcksgymnasiet prisades för sitt arbete med UF-företaget Storasyster UF.

Unga företagare prisades

Härryda kommun

Hulebäcksgymnasiet kammade hem inte mindre än tre priser i måndagens regionala mässa för UF-företag (Ung företagsamhet).
Två av dem gick till barnpassnings-företaget Storasyster UF.

– Vi har jobbat jättehårt men vi har ju sett hur duktiga alla andra är, så vi blev jättechockade, säger Amanda Wallin.

Hon läser ekonomi på Hulebäcksgymnasiet och driver Storasyster UF tillsammans med tre klasskompisar. I måndags fick deras företag ta emot både förstaplatsen i kategorin Årets affärsplan och andraplatsen i Årets digitala kommunikation, under Göteborgsregionens UF-mässa.

Storasysters affärsidé kallar de för aktiv barnpassning. Föräldrar kan hyra in en av de fyra tjejerna för att hitta på roliga saker med deras barn medan de tränar, går på bio eller gör korta resor.

– Vi trycker mycket på att vi inte vill att barnen hamnar framför TV:n eller paddan, säger Sanna Olausson och berättar att det i stället kan handla om allt från att hänga med barnen till ridskolan till att rita eller gå till lekparken.

Får många uppdrag

Sedan UF-företaget startade som en del av skolarbetet har det tagit rejäl fart. Storasyster har 25 återkommande kunder och varje person i företaget får tre, uppdrag i veckan.

Sanna och Amanda berättar att de fokuserat mycket på att hitta ett lättbegripligt sätt att lyfta fram vad företaget gör och står för. De har satsat på en enkel och uppriktig ton i sina texter och på att layouten och informationen ska vara snygg och inbjudande.

– Vi vill förmedla gemenskap, trygghet och glädje, som en bra storasyster, säger Amanda.

När det gäller den digitala kommunikationen har de satsat på en hemsida, Facebook och Instagram. Också där ska det vara tydligt och enkelt att förstå vad de erbjuder. På de sociala medierna försöker de lägga upp bilder och göra uppdateringar efter varje barnpassning för att aktivt visa vad det är de gör och hur nöjda andra kunder är.

Svårt men roligt

Tjejerna berättar att de haft väldigt lösa tyglar i sitt arbete med UF-företaget. Ingen på skolan har sagt hur de ska göra utan de har fått klura ut det mesta sjävla. Ibland har det varit svårt.

– Men mest har det varit himla roligt. Det var så värt det! Och vi har fått användning för allt vi lärt oss i skolan. Jag är väldigt sugen på att starta företag efter detta, säger Amanda.

– Samma här, säger Sanna.

Förutom de två placeringarna för Storastyster UF utsågs Hulebäcksgymnasiet utsågs till Årets skola, baserat på deras arbete med Ung företagsamhet.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook