Bild: Härryda kommun
Planerar för bostäder. Kommunstyrelsen har godkänt att MS Strand AB köper mark intill Villa Roskullen för att bygga hyresrätter och bostadsrätter. Nu ska frågan vidare till fullmäktige.

Arbetet för att bygga vid Roskullen går vidare

Hindås

Detaljplanen för Roskullen är fortfarande överklagad, men arbetet för att få till bostäder i området fortsätter parallellt med de rättsliga processerna.
I tisdags förra veckan klubbade kommunstyrelsen igenom ett marköverlåtande till MS Strand AB.

Egentligen skulle byggnationen av cirka 25 hyres-
rätter med god tillgänglighet (BGT-lägenheter) ha dragit igång i området Roskullen redan 2016. Att tre personer överklagade detaljplanen satte dock käppar i hjulen för den idén. De tre Hindåsborna vill bevara området orört men fick avslag hos länsstyrelsen. De fortsatte dock vidare till mark- och miljödomstolen där ärendet ligger nu.

Jobbar vidare

Under tiden har kommunstyrelsen godkänt att MS Strand AB köper mark i parkområdet för att bygga tre hus: ett med 24 hyreslägenheter med god tillgänglighet och två hus med sex bostadsrätter per byggnad. Det ska också byggas 20 parkeringsplatser.

I avtalet med MS Strand AB står att kommunen får första tjing på att förmedla BGT-lägenheterna till personer med speciella behov av god tillgänglighet. Tre lägenheter ska också vikas till flyktingar. Bostads-
rätterna ska förmedlas genom kommunens bostadskö.

Ärendet ska nu vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Kan börja i augusti

Om överklagandet av detaljplanen (och ett eventuellt ytterligare sådant i högre instans) får avslag beräknas byggstarten till den 1 augusti i år. Om de som överklagat detalj-
planen får rätt eller överklagandet drar ut på tid länge upphävs marköverlåtandet till MS Strand AB.

Roskullen bevaras

Villa Roskullen, det gamla och mycket omdiskuterade huset i området, ingår inte i avtalet. Tanken är att bevara huset i det skick det har i dag och sälja det inom kort. Enligt den gällande detaljplanen ska det användas som bostad.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det