Jenny Förander (arkivbild)
Med i matchen. Anton Blidhs Providence Bruins lever fortfarande i AHL-slutspelet.
Jenny Förander (arkivbild)
Med i matchen. Anton Blidhs Providence Bruins lever fortfarande i AHL-slutspelet.

Calder Cup-drömmen lever för Mölnlyckesonen

Ishockey

Mölnlyckefostrade Anton Blidhs Providence Bruins hade kniven mot strupen, men än lever hoppet för att 21-åringen ska få lyfta Calder Cup-bucklan.

Det är nu två säsonger sedan som Mölnlyckesonen Anton Blidh lämnade Frölunda för att testa lyckan på andra sidan Atlanten och försöka ta en plats i NHL-laget som draftade honom 2013, Boston Bruins.

Den här säsongen har också NHL-debuten kommit för 21-åringen, men just nu är Blidh mitt inne i AHL-slutspelet för Bostons farmarklubb Providence Bruins. Providence befinner sig just nu i ett stekhett kvartsfinalmöte mot Hershey Bears som är farmarklubben till Washington Captials.

Faktum är också att Anton Blidhs säsong kunde ha tagit slut i natt. Hershey Bears hade 3–2 i matcher i matchserien som avgörs i bäst av sju. Under nattens sjätte möte hade också Washingtons farmarklubb en 2–0-ledning, men det var då som Anton Blidh och hans Providence reste sig igen. Bruins vände matchen och vann med 4–2 och tvingade fram en sjunde och direkt avgörande match om vilket lag som avancerar vidare till semifinalen och får fortsätta jaga titeln som Calder Cup-mästare (AHL:s motsvarighet till NHL:s Stanley Cup).

Anton Blidh har under säsongen fått chansen i 19 NHL-matcher för Boston Bruins den här säsongen. Där har Mölnlyckesonen noterat ett mål och ett assist. Första NHL-målet kom i ett hemmamöte med New York Islanders där Blidh, via en motståndarback, hittade nätet från snäv vinkel.

Providence Brunis spelar den sjunde kvartsfinalmatchen i natt, alltså natten mot torsdagen. Då avgörs om Anton Blidhs säsong fortfarande lever eller om trunken får packas för sista gången i vår.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook