• Bild: Anna Mattisson
  Pang! Adrenalinet var på topp när de yngre klasserna drog iväg på Mölnlyckeloppet.
 • Bild: Anna Mattisson
  Snabbt. Lars Thorén var bara några sekunder snabbare än förra året men fick ändå med sig en guldpokal att ställa bredvid 2016 års brons. En bra uppladdning inför Göteborgsvarvet, tyckte han.
 • Bild: Anna Mattisson
  Samlingspunkt. Mölnlyckebor i alla åldrar lockades till marknaden.
 • Bild: Anna Mattisson
  Trevligt. Regnet slutade smattra lagom till starten för en halvmils promenad. En munter vandring verkade det bli.
 • Bild: Anna Mattisson
  Siw Linde, Marianne Tolinsson, Katie Nelson och Lennart Nelson brukar komma när det arrangeras saker i Mölnlycke centrum. Så också i söndags.
 • Bild: Anna Mattisson
  Glada vänner. Vilmer och Vilma är grannar och känner varandra väl. Båda sprang Mölnlyckeloppet och satsade sedan hårt på leklandet. Rutschkanan var roligast, tyckte båda.
 • Bild: Anna Mattisson
  Blött. Lite regn hindrar inte den som vill att det ska kittlas i magen av snabba rutschkanor.
 • Bild: Anna Mattisson
  Uppvärmda. Start efter start drog igång under Mölnlyckeloppet. Under dagen sprangs det både 1, 3, 5 och 10 kilometer, plus ett lopp för promenerande.
 • Bild: Anna Mattisson
  Jodå. Fridaskolans åttor sålde kakor för att samla slantar till nästa års klassresa. Det gick bra, tyckte Ebba Wilson-Hessle, Natanael Stridsfeldt och Elvira Öhrstrand. Eller som Elvira sa: "Vem vill inte ha kakor i detta vädret?"
 • Bild: Anna Mattisson
  Glada. Loppis och kakförsäljning går alldeles bra att ha även om det vräker ner. Roligt verkar Fridaskolans åttor ha, dessutom.
 • Bild: Anna Mattisson
  Medalj och ballong. Samuel Thomas sprang en kilometer i Mölnlyckeloppet. "I början kändes det väldigt pirrigt. Sedan på slutet hade jag ont i halsen för att jag sprang så fort. Men det var roligt", sa han efteråt medan han väntade på lillasyster i leklandet tillsammans med pappa Shawn Thomas.
 • Bild: Anna Mattisson
  Ballong med översikt.

Löparfest i centrum

Mölnlycke

Gråstrilande moln stoppar inte tävlings-, lek- och kaffesugna Mölnlyckebor.
I söndags hölls Mölnlyckeloppet och Mölnlycke vårmarknad trots svajigt väder.

En svart ballong släpper taget om en hand och svävar upp från den applåderande publiken och de tre flickor som tar emot sina pokaler på scenen. Den lyfter snabbt, sveper över marknadsstånd, chokladhjul, småpratande grannar och leklandet där hoppborgarnas uppblåsbara torn vajar i takt till barnens jämfotastuds. Blåser över den promenerande gruppen som precis lämnade startlinjen på Mölnlyckeloppets bana. Förvandlas till en prick och försvinner iväg.

Böta grannar

Kvar på Mölnlyckes vårmarknad är grannarna Vilma Larsson och Vilmer Hagström, båda sju år. Deras hår är blött av regn och Vilmer hackar tänder, men de har roligt i leklandet som blåsts upp intill popcornmaskinen vid kommunhuset. Den höga, studsmjuka rutschkanan är roligast tycker båda.

– När man kommer ner liksom flyger man, berättar Vilma, som testat allt på leklandet och åkt rutschkanan fler gånger än hon kommer ihåg.

Roligt med boxning

– Boxningen är också rolig, säger Vilmer och pekar på en hoppborg där det går att trä på sig jättestora uppblåsbara handskar och lekslåss mot varandra.

Han och Vilma har boxats lite, men handskarna är tunga så det är inte helt lätt.

Båda har också sprungit Mölnlyckeloppet, en kilometer.

– Det gick bra men man får liksom håll. Jag sprang inte så fort i början men här började jag springa mitt snabbaste, säger Vilma och pekar på platsen där löparbanan passerar leklandet och det är något hundratal meter kvar till mål.

Utanför Coop står Marianne Tolinsson, Siw Linde, Kätie Nelson och Lennart Nelson och längtar efter kaffe. De kom nyss ned till marknaden och tycker lite synd om arrangörerna som prickat in en så regnig dag, men hade själva inga planer på att ställa in marknadsbesöket på grund av vädret.

– Vi ställer upp och går runt när det ordnas saker. Det är trevligt när de slår upp sina tält och man får en chans att komma hit och titta, prata och kanske köpa lite. Marknaden sätter folk i rörelse. Och så får man sig en kopp kaffe, säger Siw Linde.

Först i mål

En som satts i rörelse på ett rejält spänstigt vis är Lars Thorén, som precis trätt medaljen över huvudet som första person i mål från Mölnlyckeloppets femkilometersrunda. Nu står han pigg och munter intill mållinjen där senare löpare kastat sig till marken med kramp och tunga andetag.

– Det var ett bra lopp. Det är en ganska kuperad bana bitvis, man får bita ihop när det går uppför, säger han.

Loppet ser han som en uppvärmning inför Göteborgsvarvet som han snart ska springa för 15:e gången. Mölnlyckeloppet deltar han i för andra året.

– Jag bor i Öjersjö, så det är bara att ta sig nedför backen för att komma hit. Det är en fin tillställning, säger han.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook