Nye klubbchefen på plats

Innebandy

Nu är Pixbo Wallenstams nya klubbchef Fredrik Edendahl på plats på kansliet.
– Det är en härlig utmaning för mig. Det finns en fantastisk grund i föreningen som jag vill bygga vidare på och se till att vi kan ta nästa steg, säger han.

Torsdag i början av maj. Vi träffas när Fredrik Edendahl gör sin tredje dag på sitt nya jobb. En ny dator står på ett skrivbord som är kalt sånär som på en massa lösa lappar med saker som måste fixas, som en ledare till sommarens Star camp.

– Från klockan 08.00 den första dagen var det på. Det är mycket nytt på en gång, men otroligt roligt att vara på plats, säger Fredrik Edendahl.

Han kommer från tre år som VD för ett medelstort
företag i IT-sektorn. Tidigare har han jobbat med försäljning och marknad i 20 år.

– När chansen kom att börja jobba i Pixbo var det ingen tvekan. Hjärtat sa kör. Jag gick igång på utmaningen att få lära mig något nytt som går hand i hand med mitt brinnande intresse för ungdomsidrott. Sedan är det med ödmjukhet och stolthet jag går in i det här eftersom de faktiskt tror att jag är rätt person.

”Sätter prägel”

Fredrik Edendahl tar över efter den stora innebandyprofilen Kristina Landgren Carestam som jobbat i klubben i 17 år.

– Hon har gjort ett fantastiskt jobb i så många år. Klart att det sätter sin prägel. Det blir mitt arv och det gäller för mig att bära det arvet vidare och forma det som jag vill ha det.

Han fick jobbet tack vare sin bakgrund inom näringslivet, men är även föreningsmänniska som spelat innebandy, fotboll och flera olika sporter och på senare år engagerat sig i sina barns lag och även suttit i Mölnlycke IF:s ungdomssektion och styrelse.

– Pixbo är ju en jättefin
förening som fungerar väldigt bra med engagerade föräldrar och ledare och alla som jobbar ideellt kring alla lag. Nu är klubben redo att ta nästa steg. Jag tror och hoppas att jag ska kunna ta en stor portion näringsliv till före-
ningen och att den kombon blir väldigt bra, säger Fredrik.

Även om säsongen för elitlagen precis avslutats är det inte slut på arbetet.

– Kortsiktigt handlar det bland annat om att bygga ett större intresse kring våra matcharrangemang. Hur ska vi göra det mer attraktivt att gå på innebandy? Vi vill självklart att Mölnlycke- och Härrydaborna ska sluta upp och stötta Pixbo, men vi är också hela Göteborgsregionens elitlag.

Upptäcka sporten

Fredrik kommer in på att de närmaste lagen i superligan är Karlstad i norr, Jönköping i öst och Helsingborg i söder.

– Så vi måste dra ut på gränserna. Vi ska också kunna locka allmänt idrotts-
intresserade och inte bara innebandypublik. Alla ska veta att vi har match. Sedan vill vi inte bara lyfta publiksnittet för lyftandets skull. Vi ska göra det så attraktivt att det blir en snöbollseffekt. Jag är säker på att fler skulle kunna uppskatta innebandy om de bara upptäckte sporten.

Marknadsmässigt är hela idrottsvärlden inne i en tidsperiod där sponsorskapet förändras.

– Vi har inte sponsorer utan partners. Jag vill att vi gör vårt yttersta för att företagen ska få någonting tillbaka.

Även schemat för alla lag från femåringar till elit ska sättas ihop.

– Den ideella biten är ju den stora delen, barn, ungdomar, hälsa, integration. Som förälder kan du se den direkta nyttan för dina barn men en bra fungerande förening gör en stor nytta för många fler och spelar en stor roll i samhället, säger Fredrik.

Hög målsättning

När han fick jobbet sa han att han vill nå eller slå alla uppsatta mål. Det kan vara SM-guld, intäkter, sponsorernas delaktighet och samtidigt få med alla i föreningen.

– Det känns som att jag får chansen att vara med och skapa något som kommer bli otroligt bra. Vi ska försöka göra det naturligt för hela familjen att gå på våra matcher. Det kan vara saker som att göra temamatcher, om det till exempel är tiden för fjällresor kan vi bjuda in resebolag till en match, eller ha tema elcyklar, vad som helst.

Fredrik brukar inte heller ge sig innan han lyckas med det han tar på sig.

– Jag har ingen bortre horisont. Jag vet inte om vi lyckas inom ett, tre eller sju år, men vi ska lyckas.

Fotnot: Intervjun med Fredrik Edendahl gjordes innan Mikael Harrysons tragiska bortgång.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook