Pixbo Wallenstam
Klart. Laura Manninen kommer tillbringa de två kommande säsongerna i Pixbo Wallenstam.
Pixbo Wallenstam
Klart. Laura Manninen kommer tillbringa de två kommande säsongerna i Pixbo Wallenstam.

Pixbos drömbesked: landslagsbacken förlänger

Innebandy

Pixbo Wallenstam förlänger med en av lagets viktigaste pjäser – Den finska landslagsspelaren Laura Manninen stannar i klubben i minst två säsonger till.

Det är tre säsonger sedan som den nu 23-åriga landslagsspelaren från Finland, Laura Manninen, kom till Pixbo Wallenstam. Efter det har Manninen varit en av klubbens allra viktigaste pjäser i backuppsättningen och nu står det också klart att Manninen och Pixbo kommer fortsätta sitt samarbete. 23-åringen har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med laget som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– I mina ögon har vi seriens bästa backbesättning och Laura är en viktig pusselbit i den uppställningen. Med hennes fart, intensitet och finska sisu är hon en spelare du hatar att möta, men älskar att ha i det egna laget. Det känns väldigt bra att Laura förlänger kommande säsonger, säger Pixbodamernas nya tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Laura Manninen noterade totalt tre mål och fem målgivande passningar under grundserien den gångna säsongen och motiverar sin kontraktsförlängning med Pixbo Wallenstam så här:

– Jag skriver på för att jag vill fortsätta jobba hårt med det här laget. Jag mår och trivs bra i Göteborg och Pixbo Wallenstam. Vi var ju nära i år igen att göra det som ingen trodde och det gör mig extra taggad att fortsätta i Pixbo. Vi är alla målinriktade och framför allt så är vi ett gäng som har väldigt roligt tillsammans. Oavsett vilken roll man har i laget så peppar vi varandra sjukt mycket och det ger så mycket energi på planen, säger Laura Manninen.

Även damlagets sportchef, Kalevi Pessi, känner sig väldigt nöjd över att laget får behålla sin finska backstjärna.

– Med Laura klar för ytterligare två år har vi en viktig pusselbit klar för säsongen 2017/2018. Laura är en internationell, tuff, snabb och modern back som är en viktig kugge i såväl Pixbo Wallenstams SSL-lag som finska landslaget, säger Pessi.

Fakta

Namn: Laura Manninen.

Ålder: 23 år.

Från: Finland.

Moderklubb: Tikkurrilan Tiikerit.

Position: Back.

Meriter: 43 A-landskamper och 23 U19-landskamper för Finland.

Aktuell med: Har skrivit på för två nya säsonger i Pixbo Wallenstam.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook