Sluta förtala SD:s väljare genom vilseledande länkar på nätet

Debatt

Tänk till och fundera innan du gillar allt som cirkulerar på nätet. Det är riktigt att Gustav Ekström var med när SD grundades 1988, men som revisor och vid 81 års ålder. Hans påverkan i svensk politik är fullständigt försumbar.

Han är lågt räknat en av uppskattningsvis 180 svenskar som anslöt sig till Waffen-SS. Av dessa kom ca 100 personer ut i fronten. Ytterst lite har uppmärksammas kring det antal svenskar som anslöt sig till tyska Wehrmacht under krigsåren. Ordet ”Waffen-SS” har i media helt enkelt varit mer intressant att skriva om. SD var inte inblandad i detta.

Glöm inte heller att Sveriges regering och riksdag tillät transport av tyska soldater genom landet. Många anser att tyskarnas invasion i Narvik kunde slutföras främst genom att mat och ammunition skickas genom det svenska järnvägsnätet. I över en generation har många norrmän hatat svenskar för detta förräderi. Sen inför Tysklands invasion av Sovjetunionen 1941 transporterades en fullt utrustad division genom Sverige. SD var inte inblandad i detta.

Många frivilliga svenskar stred på tyskarnas sida i Finland för att förhindra en invasion från kommunisterna. Dessa har i media ofta hyllats trots att de stod på nazisternas sida! Ska vi hylla eller fördöma dessa soldater? Respektera vad äldre människor från Finland anser.

Under krigsåren handlade Sverige med Tyskland. Vi sålde bl.a. järnmalm, kullager, sten och mycket annat. Kol importerades. Vi till och med handlade med vapensystem. T.ex. motorn till SAAB:s J21 och B 18 B licenstillverkades med tillstånd från Tyskland. Betyder det att motorn till industri i Östergötland på så sätt har kopplingar till nazismen? Malexporten skedde med svenska fartyg som skyddades av den så kallade Lejdtrafiken. SD var inte inblandad i detta.

Den som ogillar organisationer som haft anknytning till Waffen-SS och Tyskland under kriget behöver öppna sina ögon. Beslut godkändes av vår samlingsregering som bestod av Socialdemokrater (S), Centerpartister (Bondeförbundet), Moderater (Högerpartiet) och Folkpartiet. SD var inte inblandad i detta.

Alla dessa organisationer stöttade genom olika beslut Tyskland. Vissa anser att kriget förlängdes genom vår export av järnmalm. Så den som är missnöjd med Sveriges agerande mot nazismen under krigsåren ska rikta sig mot dessa organisationer. Här finns många kopplingar till Tyskland och nazismen. SD var inte inblandad i detta.

SD fanns inte under kriget.

Fundera mer historien och andra organisationers roller och var vänlig att sluta förtala SD:s väljare genom vilseledande länkar på nätet.

  • Patrik Strömsten
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook