Tack för konstiga konstverk

Debatt

Nu kan inte jag heller vara tyst längre efter att ha läst en gnällig insändare om utsmyckningen av det offentliga rummet i Landvetter centrum.

Jag blev glatt överraskad när jag första gången körde förbi konstnären Fredrik Noréns överdimensionerade dörrar i härliga färger placerade i den intetsägande bullervallen vid stora rondellen intill centrum. Underbart att upphöja vardagsföremål till konst.

Jag tog ett extra varv i rondellen vid Shell-macken för att se hans fartfyllda stolar. Jag vill se mer.
En eloge till de som haft modet att de senaste åren investera i att ge det tidigare så eftersatta centrumområdet ett rejält ansiktslyft.

Skulpturer, vattenspel, renovering av kommunala bostadshus, bygge av bostadsrättsfastigheten med nya fräscha butikslokaler, prunkande planteringar, modern bussterminal. Och kronan på verket – det nya kulturhuset. Från motorvägen ser man det kaxigt guldglänsande taket. Det som nu förfular intrycket är reklamskylten på taket till bostadsrättsfastigheten.

Man behöver inte längre skämmas för centrum området. Nu signalerar det självförtroende, här satsar man, hit vill folk flytta och bo. Så tack för konsten.

Glad i Landvetter

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook