Bild: Mikael Tjader
Levererade. Otto Tjäder hade en strålande helg i Falkenberg.

Efter stora kraschen – Tjäder vinnare i Falkenberg

Motorsport

Elfel på bilen och en jättekrasch – det saknades inte dramatik när Mölnlyckeföraren Otto Tjäder visade klass under helgens tredje deltävling i SSK-serien.

Det kunde ha blivit en tråkig helg för Otto Tjäder när den tredje deltävlingen av SSK-serien körde i Falkenberg. Redan inför kvalheatet fick Mölnlyckeföraren ett elfel på bilen som gjorde att han inte kom iväg som planerat.

– Efter intensivt arbete av teamet fick vi igång bilen. Med endast några få varv att sätta en bra tid på inför kvalet var pressen stor, men jag fick till ett riktigt bra varv som räckte till näst bästa tid och ett bra utgångsläge inför racen, säger Otto Tjäder efter helgens tävling.

Dramatiken var trots allt inte över. I inledningen av det första racet skedde en massiv krasch med flera bilar inblandade. Efter det följdes en ganska lång fördröjning då flera av bilarna i kraschen behövde bärgas.

Hur det gick för Otto Tjäder?

Mölnlyckeföraren kom undan helskinnad.

Tjäder kom sedan iväg bra och tog en andraplats i racet, jagade ledaren och kom allt närmare. Det räckte trots allt inte riktigt hela vägen fram för Tjäder som slutade tvåa i heatet.

– Tyvärr var tiden för knapp för att komma ikapp på de få varv som var kvar, säger Tjäder.

Revanschen skulle trots allt komma. I det andra och sista racet handlade allt om Otto Tjäder. 18-åringen fullständigt dominerade från start till mål och vann med drygt tio sekunders marginal ned till tvåan.

– En riktigt bra helg med grym fart och två fina placeringar, säger Tjäder som nu har ett riktigt bra utgångsläge i SSK-serien inför nästa deltävling på Kinnekulle Ring om drygt en månad.

– Det ser jag fram emot, säger Otto Tjäder.

  • Adam Andersson031-98 50 67
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det