En röst på Liberalerna är en röst för öppenhet, frihet, mångfald och tolerans

Debatt

Svar till Roland Jonsson (MP) och Siw Hallbert (S), HP 31/5.

Liberalernas politik handlar om öppenhet, frihet, mångfald och tolerans. Ur vårt perspektiv är därför tanken med författarfristad som Miljöpartiet föreslagit i en motion behjärtansvärd.

Härryda har också absolut förutsättningar att bli en värdkommun för en fristadsförfattare. Kanske kan det göras tillsammans med våra grannkommuner som tidigare diskuterats. Men politik handlar inte bara om att vilja, utan också om att tvingas göra prioriteringar.  Vi menar att kommunen först måste lösa de åtaganden vi redan förbundit oss till innan vi går in i nya åtaganden och löften.

Vi vill att Härryda ska vara en öppen kommun som välkomnar nya invånare. En kommun där vi oavsett ursprung skapar en gemensam framtid. Därför har vi varit positiva till att öka kommunens ambitioner kring mottagandet av nya svenskar. Trots dessa ambitioner har de flyktingar som blivit kommunplacerade i vår kommun denna vår fått hålla till godo med att leva sin första tid i kommunen på Hindås camping. Detta då vi haft stora svårigheter att snabbt få fram tillräckligt med bostäder i kommunen.

Att nu ta på sig ett åtagande om att erbjuda bostäder till ännu fler, när vi inte lyckats lösa situationen på ett bra sätt för de nya svenskar som redan är här vore fel väg att gå. I det längre perspektivet är vi positiva till att göra Härryda till en författarfristad men i det korta perspektivet väljer Liberalerna att prioritera att lösa bostads- och livssituationen för dessa nya invånare i vår kommun.

För liberala fullmäktigegruppen i Härryda
Hans Hofflander

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook