Idrottsfoto
Klart. Lisa Andebratt har kritat på ett nytt kontrakt för Pixbo.
Idrottsfoto
Klart. Lisa Andebratt har kritat på ett nytt kontrakt för Pixbo.

Forwarden stannar i Pixbo: ”Vill ta stort ansvar”

Innebandy

Förra säsongen ”blev en liten dipp”, men nu laddar 25-åringen om. Lisa Andebratt har skrivit på för ytterligare en säsong med Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstams SSL-damer har tagit ytterligare ett steg närmare att spika den kommande säsongens spelartrupp. Nu har klubben nämligen lyckats säkra ytterligare en kontraktsförlängning.

Det är den 25-årige landslagsmeriterade forwarden, Lisa Andebratt, som har skrivit på för den kommande säsongen. Det meddelade klubben under torsdagsmorgonen.

– Lisa Andebratt har funnits i klubben många år och vi är jätteglada att hon fortsätter. Med Lisa klar för nästa säsong börjar den slutliga truppen att ta form. Nu har vi endast några få namn kvar att jobba med, säger Pixbos sportchef, Kalevi Pessi i ett pressmeddelande.

Lisa Andebratt, som kom till Pixbos ungdomsakademi för ett antal år sedan, har sedan blivit en viktig pusselbit i lagets forwardsuppsättning. Detta trots att hon gärna lägger den gångna säsongen bakom sig.

– Efter en liten dipp förra säsongen så har jag fått motivation tillbaka för att satsa igen. Jag har saknat tjejerna i laget och tempot i spelet, så därför känns spel i SSL rätt just nu. Att spela i Pixbo blev därför ett ganska enkelt val för mig då jag har ett år kvar av mina studier och trivs bra med livet i övrigt här i Göteborg, säger Andebratt och fortsätter:

– Förväntningarna på kommande säsong är stora. Det råder inga tvivel om att laget går för guld och jag tror att vi har det som krävs för att återigen slåss i toppen. Det blir även spännande att se hur vi utvecklas som lag med ny ledarstab. Personligen hoppas jag bidra med mycket i år. Jag vill ta ett stort ansvar och hoppas på att få utrymme för att göra en av mina bästa säsonger hittills.

Pixbos tränare, Per Tjusberg, ser den 25-årige forwarden som ett av lagets starkaste offensiva vapen.

– Lisa börjar bli en rutinerad stöttespelare, trots att hon bara är 25 år ung. En skönt grinig vinnarskalle och spelskicklig lirare i samma paket. Lisa kommer att vara en offensiv nyckelspelare som vi ska kräma ännu lite mer poäng ur kommande säsong, säger Per Tjusberg i pressmeddelandet.

FAKTA
Namn: Lisa Andebratt
Ålder: 25 år.
Moderklubb: Surte IS.
Position: Forward.
Tröjnummer: 11.
A-landskamper: Fyra matcher.
Aktuell som: Har skrivit på för Pixbo Wallenstam över säsongen 2017/18.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook