Målkalas när Lif 2003 tog viktig seger

Fotboll

En fyramålsskytt och en 15-årig debutant som stod för ett mål och två assist – det fanns många glädjeämnen när Landvetter tog tre poäng i helgen.

Det var minst sagt ett viktigt möte som Landvetter 2003 ställdes inför i helgen när man gästades av tabelljumbon Lerkils. När Näset nyligen drog sig ur serien försvann Lif:s, inför helgen, enda seger den här säsongen. Nu skulle det däremot komma en ny.

Hemmalaget fick också en smakstart i matchen och tog tidigt ledningen med 1–0, men det skulle bli ett mål som drog ned lite på tempot hos Lif.

– Vi börjar bra, men sedan kände vi nog lite att vi kommer vinna det här och blir lite bekväma. Så första 25 minuterna är egentligen inget vidare och de kvitterar också till 1–1 där, säger Lif-tränaren Dick Andersson.

Den kvitteringen skulle trots allt väcka liv i hemmalaget igen som avslutade den första halvleken alldeles lysande och kunde med tre snabba baljor gå i från till 4–1 i halvtid.

– Då spelar vi riktigt bra, säger Dick Andersson.

Den andra halvleken bjöd på både chanser och mål åt båda hållen, men känslan var hela tiden att Landvetter hade koll på händelserna i matchen. Det visar också slutresultatet då Lif till slut vann med klara 7–3 och lämnar där med jumbon Lerkils fyra poäng bakom sig i tabellen och får även aningens kontakt med mittenlagen i tabellen.

– Det var en jätteviktig match. Vi skapar oerhört mycket chanser och det tar vi med oss, säger Andersson.

Noterbart är också att Lif-spelaren Alva Neumann lastade in hela fyra(!) mål i matchen. Samtidigt debuterade blott 15-åriga Elina Hansson och den debuten går inte av för hackor. Hansson stod nämligen för ett mål och två målgivande passningar i matchen.

– Alva leder vår interna skytteliga och fortsätter sätta dit chanserna. Elina gör en suverän debut på högerkanten, säger Dick Andersson.

  • Adam Andersson031-98 50 67
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det