Arkivbild: Björn Dinau
Arkivbild: Björn Dinau

Misstänkta cykeltjuvar greps efter dikeskörning

LANDVETTER

Tre män som misstänks ha stulit cyklar och mopeder i Landvetter greps i onsdags morse efter att ha kört i diket.

Vid tretiden natten till onsdag vaknade boende i ett hus i Landvetter av att deras hundar skällde. När de tittade ut genom fönstret kunde de se två män gå iväg med en crossmotorcykel tillhörande hushållet. En av de boende sprang efter tjuvarna och lyckades få dem att släppa fordonet.

När den boende kom tillbaka till huset upptäckte han att även en cykel och en moped hade stulits. Han sprang då efter tjuvarna igen och kunde se hur flera män lastade in cyklar i en lastbil och sedan körde från platsen.
Senare visade det sig att även andra i området blivit av med sina cyklar.

Klockan 06.16 samma morgon fick polisen samtal från en man i Billdal som uppgav att det varit inbrott på en byggarbetsplats. Några män hade då setts stjäla saker från byggarbetsplatsen och därefter kört iväg i en lastbil. De kom dock inte så långt, utan körde i diket.

Polisen skickade en patrull till platsen och påträffade mycket riktigt tre män och en lastbil. I lastbilen hittades stöldgods från byggarbetsplatsen och även flera cyklar som kunde knytas till stölderna i Landvetter.
De tre männen greps, misstänkt för stöld.

 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook