Meijer trea i Diamond League

Stavhopp

Slog nyligen svenskt rekord – nu fortsätter Mölnlycketjejen Michaela Meijer visa drömform.

Michaela Meijer har aldrig hoppat bättre än nu. Under världsungdomsspelen förra veckan slog hon till med ett nytt svenskt rekord på 4.71. Under helgen var det nära att Mölnlycketjejen putsade rekordet igen.

Det var under Diamond League-tävlingen i London som Meijer klarade 4.65 och sedan valde att höja ribban till 4.73. Det blev dessvärre tre rivningar på rekordhöjden, men Meijer slutade trea i tävlingen, vilket är hennes bästa placering i en Diamond League. Minst sagt ett bra besked inför VM.

– Formen håller i sig. Nu bytte jag till en hårdare stav inför mina försök på 4,73, så det var väl inget av hoppen som var sådär jättebra. Men vi valde att känna på den här staven inför VM, säger Michaela Meijer till Sportbladet efter tävlingen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook