Christoffer Axelsson
Talang. Linnea Wilhelmsson är en av Pixbos stora framtidsspelare.
Christoffer Axelsson
Talang. Linnea Wilhelmsson är en av Pixbos stora framtidsspelare.

Pixbo förlänger med backtalangen

Innebandy

Efter debutsäsongen – nu förlänger Pixbo Wallenstam kontraktet med sin 18-åriga framtidsspelare Linnea Wilhelmsson.

Det var under inledningen av den förra säsongen som Pixbos damlag i SSL valde att ge sin då blått 17-årige backtalang, Linnea Wilhelsson chansen. Den möjligheten tog Wilhelmsson vara på som slutligen spelade 18 grundspelsmatcher och samtliga slutspelsmatcher för klubbens a-lag.

Nu väljer dessutom Pixbo att förlänga kontraktet med Wilhelmsson med inte mindre än två år framöver. Det bekräftar nu klubben på sin hemsida.

– Innan Linnéa kom till Pixbo Wallenstam har vi följt henne under flera år och sett hur hon stadigt utvecklats på alla plan i Lindome IBK, säger damlagets sportchef Kalevi Pessi.

Per Tjusberg som är ny tränare för damlaget till den kommande säsongen har trots allt haft Wilhelmsson under sina vingar tidigare.

–  Jag har tränat Linnea på NIU och vet precis vilken talang hon är. Redan nu är hon en komplett back med spetsegenskaper i både offensiv och defensiv. Efter hennes raketresa under förra säsongen, från nykomling i Allsvenskan till startspelare i SSL, blir det spännande att se vad som är nästa steg i utvecklingen, säger Tjusberg.

Linnea Wilhelmsson själv ser fram emot den kommande säsongen och hoppas, precis som Tjusberg, på att blomma ut ännu mer i vinter. Speciellt när debutsäsongen, med allt vad det innebär, är avklarad.

–  Det har varit väldigt kul och lärorikt. I början var det lite nervöst och det är såklart stora skillnader, bland annat tempot, men tycker att jag kom in i det ganska snabbt. Jag trivs jättebra i laget med både spelare och ledare och det finns väldigt bra förutsättningar som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling, säger Wilhelmsson till Pixbos hemsida.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook