Anna hjälper unga att ta plats i kulturhuset

Kultur

Är du mellan 13 och 18 år och sugen på att arrangera workshops, konserter, danstävlingar, festivaler eller något annat i Landvetters kulturhus?
Den 25 augusti startar Kultcrew– en grupp där unga arrangörer tillsammans kan styra upp nästan vilka aktiviteter som helst.

– Kultcrew är en grupp ungdomar som träffas regelbundet och arrangerar saker. Kom med din idé så ser vi vad vi kan göra. Eller bara kom och var med i ett skönt gäng. Det är du som ungdom som bestämmer vad Kultcrew kan bli, säger Anna Gustafsson, kulturutvecklare för unga på Landvetters kulturhus.

Ett första projekt finns redan: Kultcrew ska styra upp öppen scen på kulturhuset den 22 september. Den som är nyfiken på att vara med kan komma på uppstartsträffen i Landvetters kulturhus den 25 augusti och höra mer. Sedan är det bara att kasta sig in i skapandet. Någon kanske är sugen på att spåna idéer och skriva en plan för vad som ska göras medan en annan fixar affischer och bloggar, sköter kontakten med artister och konstnärer, styr upp ett snyggt backstage-område, lär sig om ljudteknik av ljudteknikern, är dj, presenterar alla som ska uppträda eller ansvarar för att ställa fram stolar och fika. Nästan vad som helst går att göra, förklarar Anna Gustafsson.

När öppen scen är över bestämmer gruppen tillsammans hur de vill gå vidare och vad nästa projekt kan vara. Alla idéer är välkomna, även om vissa saker kanske visar sig vara för dyra eller tidskrävande för att genomföra.

Anna Gustafsson är noga med att det inte krävs någon förkunskap för att vara med i Kultcrew.

– Det man behöver är entusiasm och lust. Man kan lära sig väldigt mycket av att vara med och arrangera saker. Kultcrew är till för att man ska få prova på och lära sig. Och så kan man få nya vänner.

Också den som vill styra upp en mer specifik aktivitet som en brädspelsträff, en cosplayfest eller en teaterimpro-grupp är välkommen att prata med Anna Gustafsson, som är nyanställd på Landvetters kulturhus för att lyfta fram ungas kulturidéer.

– Man kontaktar mig så hjälper jag till med coachning och lokal och att söka pengar om det behövs. Vi har en danssal, en bildsal, ett mötesrum och en scen, säger Anna.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det