Båda lagen finalklara – helsvenska finaler väntar

Pixbobloggen

Pixbo Wallenstam är genom turneringens historia den mest framgångsrika klubben och även 2017 visar man varför.

Både herrarna och damerna har avancerat till söndagens final av turneringen. Herrarna tog sig vidare från andra gruppspelet, vann kvartsfinalen och spelade under lördagskvällen även semifinal där man ställdes mot Fatpipe Florbal Chodov (Tjeckien). De rödvita visade trots allt redan från start att man åkt till Prag för att spela final och tog ledningen med såväl 1–0 som 2–0 och 3–0. Laget från hemmanationen kom med en reducering, men inte närmare. Målskyttar för Pixbo blev Adam Persson, Charlie Sköld och Max Wahlgren.
I finalen väntar nu SSL-motståndaren IBF Falun och matchen spelas klockan 15.30 under söndagen.

Även damerna är i final och dessutom obesegrade så här långt genom turneringen. I finalen väntar SSL-motståndarna Malmö FBC som Pixbo dessutom slagit en gång tidigare i turneringen med 5–2 efter att ha haft ledningen med 5–0 och släppt in två reduceringar på slutet. Damfinalen spelas imorgon klockan 11.50.

Att båda lagen är i final är naturligtvis ett styrkebesked och det kan såklart inte blir mycket bättre än att man nu i skarpt läge får möta SSL-motståndare, trots att det är tidigt på säsongen och dryga månaden till seriestarten. Pixbodamerna går helt klart in som favoriter mot Malmö medans herrarna kommer få slita hårdare mot ett Falun som varit starka genom turneringen och inte minst vann sin semifinal mot EräViikingit med 8–1.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook