Alissa Pöllänen (till vänster) får vänta till nästa säsong med sin SSL-debut. Finskans korsband är avslitet.

Mardrömsbeskedet – stjärnan missar resten av säsongen

Pixbobloggen

Nu har beskedet kommit efter Pixbo Wallenstams finska stjärna Alissa Pöllänens magnetröntgen, och det var inte vad varken Pixbo eller 23-åringen hoppats på.

– Vi fick besked idag om att korsbandet är av, så det blir operation, skriver elitansvarige Kalevi Pessi i ett sms till Pixbobloggen igårkväll.

Det innebar att Pöllänen, som kom till Pixbo Wallenstam under sommaren, kommer att missa hela den här säsongen. Enormt tråkigt för både klubben, men framför allt Alissa själv naturligtvis.

Enligt Kalevi Pessi kommer Pöllänen att stanna kvar i Sverige, åtminstone till en början, och kommer alltså få följa sin nya klubbs SSL-säsong från läktaren.

– Ja, nu ser det ut som att hon stannar kvar.

Sitter ni lugnt i båten, eller kommer ni kika efter en ersättare?

– Vi letar inte särskilt efter ersättare. Det är svårt att hitta någon av hennes kaliber. Men dyker det upp någon möjlighet så är vi givetvis alltid intresserade, men vi har en bred trupp, meddelar Kalevi Pessi.

Det var i försäsongsturneringen Czech Open som olyckan var framme för Alissa Pöllänen. Finskan som på grund av skadebekymmer stod över de inledande matcherna klev senare in i turneringen och blev också omgående målskytt. Men finalen skulle sluta tråkigare då Pöllänen i mitten av den andra perioden mot Malmö kom lite snett i mitten av planen och knäet vek sig olyckligt.

Som sagt väntar nu landslagsstjärnan på en operationstid och som de flesta vet är rehabiliteringstiden för korsbandsskador väldigt lång. Däremot brukar resultatet av korsbandsoperationer ofta bli positiva.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det