• Bilder: Adam Andersson
    Derbyhjältarna. Sebastian Ladisic, Erik Sande och Marcus Vogel blev segerorganisatörer i det heta derbyt mot Mölnlycke/Sjövalla.
  • Nollan. Sebastian Lavisic stängde igen helt i MIF-målet.
  • Hårt jobbande. Mölnlycke/Sjövalla-spelaren Philip Hegmo fick springa mycket på högerkanten.

MIF stora vinnare i heta derbyt: ”Bästa känslan som finns”

Fotboll

Mållöst efter första halvleken – då kom Mölnlycke IF upp stort och sänkte Mölnlycke/Sjövalla i matchens andra halva och vann säsongens sista derby.

Vårmötet slutade oavgjort och inför säsongens andra derby skiljde bara två poäng i tabellen mellan Mölnlycke/Sjövalla och Mölnlycke IF till fördel för de förstnämnda.

Att det var derby rådde heller ingen tvekan om under matchen. Tillställningen bjöd på en hel del känslor, tuffa tag och en hel del tugg.

– Jag tycker ändå att det var på en bra nivå idag. Det brukar kunna bli ganska fult spel. Lite tjafs och lite hårt ibland ska det vara när det är derby, säger Mölnlycke/Sjövallaspelaren Niclas Williamsson.

Matchen då?

Ja, den första halvleken bjöd visserligen på ett par möjligheter. Framför allt från hemmalagets sida, men det var i den andra halvleken som målen skulle komma. Då var det istället MIF som stod för dem.

Mölnlycke IF skapade sig en hörna i den 63:e minuten och med en intränad variant hittade bollen Erik Sande.

– Vi vet att vi ska packa på första och av någon anledning plockar de inte upp mig. En perfekt hörna och jag behöver bara trycka ned den i marken, säger Sande om sitt 1–0-mål.

Bara sju minuter senare var det dags igen.

Mölnlycke/Sjövalla flyttade upp laget och gick för en kvittering, men då passade MIF på att utöka sin ledning istället. Via en kontring nådde bollen Sabahudin Sulejmanovic som med vänsterfoten placerade in 2–0 vid bortre stolpen.

– Det känns som att det är deras första mål som avgör. Eller, avgör, men de är duktiga på det de gör och vi kommer inte riktigt upp i standard, säger Mölnlycke/Sjövallas Niclas Williamsson.

Om inte 2–0-målet var spiken i kistan så kom det definitiva avgörandet på stopptid när ”gästande” MIF fixade en straff som Marcus Vogel slog in som säkerheten själv.

– Det var inte min bästa match, så det var skönt att få sätta den i alla fall, säger Vogel.

Derbyt skrevs alltså slutligen till en 3–0-seger för Mölnlycke IF som där med passerar helgens motståndare i tabellen i och med trepoängaren. Att matchen hade extra betydelse märktes också efteråt.

– Bästa känslan som finns. Det är killar som lämnat vår klubb för dem när det gått dåligt för oss och det är så jäkla gött att få slå tillbaka och visa att det är vi som är bättre. Det är inget snack liksom, säger Marcus Vogel.

Lagkamraten och 1–0-skytten, Erik Sande:

– Det är 3–0 och jag tycker att det visar sig på planen också. Det är vi som vill spela fotboll. Det var lite trögt i första halvleken, men sedan kom vi i gång, säger Sande.

En annan spelare som var säkerheten själv i Mölnlycke IF var målvakten Sebastian Ladisic.

– Det var ett tag sedan jag stod i den här serien så det var skönt att få göra de avgörande räddningarna, säger Ladisic.

Resultatet innebär nu att Mölnlycke IF kliver upp på fjärdeplatsen i tabellen och Mölnlycke/Sjövalla halkar ned till en sjätteplats.

– Det är en jäkligt jämn serie så nu gäller det att komma i gång. Men när gubbarna kommer i gång så kommer det inte vara några problem. Det kommer bli derby nästa år också, säger Niclas Williamsson.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook