Misstänkt tjuv greps efter jakt

Hindås

Ett inbrott i Hindås ledde till en biljakt, en voltad bil och slutade med en spårning med hundar.

Vid fyratiden natten till i lördags upptäckte ägaren till ett hotell i Hindås att någon brutit sig in i lokalerna. Utanför byggnaden såg han en kvinna som rastade sin hund och som verkade hålla utkik. När kvinnan insåg att hon blivit upptäckt hoppade hon in i en bil och körde från platsen.

Inne i hotellet befann sig två män som hade brutit sig in. När de blev varse om att de ertappats hoppade de in i en vit skåpbil. Hotellägaren tvekade inte att köra efter de misstänkta tjuvarna.

– Jag kommer inte att tveka nästa gång heller, säger han till Härryda-Posten.

I närheten av Härryda centrum hoppade en av männen ur skåpbilen och satte sig i en Volvo. Skåpbilen försvann i riktning mot Skene, men hotellägaren tog upp jakten på Volvon.

Bilen voltade

På Knösvägen, en grusväg i Härryda, tog färden slut. Volvon gick av vägen, voltade och hamnade på taket. Föraren lyckades kravla sig ur bilen och flydde till fots in i skogen.

Under hela jakten hade hotellägaren haft telefonkontakt med polisen, och när polisen kom till platsen kunde man med hjälp av hundar hitta den misstänkte gärningsmannen i en busskur vid Härryda skola.

Det rör sig om en man född 1981 som är välkänd av polisen. Han greps och anhölls men släpptes i söndags på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för en rad olika brott, närmare bestämt stöld genom inbrott, drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook