Jon Hedlund storspelade i matchens inledning, men till slut hjälpte det inte för Pixbo.

Hedlund storspelade när Pixbo vann: ”Några viktiga räddningar”

Pixbobloggen

Pixbo vann sin hemmapremiär efter förlängning och det har man till stor del sin burväktare, Jon Hedlund, att tacka för. Under stora delar av matchen skapade gästande Mullsjö en rad bra möjligheter och pressade stundtals tillbaka Pixbo ordentligt, men då klev Hedlund fram med några ruskigt svettiga räddningar. Inte minst under den andra perioden.

– Bra, får man väl ändå säga att det gick. Man har alltid känslan att man hade velat rädda någon till och vinna efter full tid, säger Jon Hedlund.

Mullsjö hade även två-tre riktigt farliga lägen under slutminuten av matchen, men även där klev Hedlund fram med några svettiga reflexräddningar.

– Ja, det blev några viktiga räddningar. Framför allt på slutet där som var extra sköna såklart, säger Pixbomålvakten.

Vad säger du annars om matchen?

– En kämpainsats från båda lagen tycker jag. Det var kamp där ute. Sedan skönt för oss att se att vi kan stå upp i de matcherna som vi kanske haft lite strul med i slutspelet tidigare. Idag är vi minst lika bra som Mullsjö i närkampsspelet och det är det som gör att vi får chansen att vinna matchen också, säger Hedlund.

De trycker på rätt friskt under vissa perioder, men ni gör det svårt för dem. Eller vad säger du?

– Precis, det gör vi absolut. De har bollen mer än vad fallet kanske varit många tidigare år, men vi är trygga i att de får ha bollen utanför oss. Där får de skjuta och då kommer jag plocka de allra flesta. Med tanke på att de ändå har så mycket boll så känns det bra att vi ändå vinner, säger Hedlund.

Hur var det att kliva in i den här matchen med tanke på hyllningarna till ”Harry” innan?

– Det var jättespeciellt innan. Flera av oss var klart påverkade i omklädningsrummet bara minuter innan vi skulle ut på banan. Det var en helt annan tyst stämning än det brukar vara, men skönt att vi kan få med oss en positiv känsla efteråt. Vi vill ju att det ska komma något positivt ur den här bedrövelsen som vi haft under sommaren och jag tycker att vi kommit närmare varandra. Jag hoppas att det kan hjälpa oss i spelet, säger Jon Hedlund.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det