Ida Sundberg
Ida Sundberg

Lagkaptenen: ”Bänken måste göra jobbet”

Pixbobloggen

Det är med två täta landskamper i kroppen som Pixbo Wallenstams lagkapten, Ida Sundberg, nu går in i SSL-premiären på lördag. En positiv uppladdning enligt henne själv.

– Jag tycker det var kul att få vara iväg med landslaget och spela lite mer innebandy. Jag tycker alltid det tar lite tid innan man kommer in i landslagsspelet för det är alltid lite annorlunda jämfört med hur vi spelar. Jag tycker ändå det gick bättre och bättre, säger Ida Sundberg.

Det blev speltid i halva matchen under det första mötet och till returen var Sundberg med från start till mål och skrev även in sig i poängprotokollet.

– Första perioden var lite skakig, men sedan växer alla in i matchen mer och mer.

Nu är det två dagar kvar till allvaret börjar med klubblaget och 24-åringen har en positiv känsla inför premiären på bortaplan mot Sirius.

– Det känns jättebra. Det är alltid kul med seriepremiär. Jag förväntar mig att vi sliter med varandra och har hög energi, för jag vet att så länge vi har det så kommer alla höja sig på planen. Det gäller att bänken måste göra jobbet också och att vi peppar varandra även om vi råkar släppa in ett mål för vi vet att vi är grymma tillsammans, säger Pixbokaptenen.

Nu är det första mötet den här säsongen, men sett på tidigare säsonger så har ni väldigt bra statistik mot just Sirius. Vad tänker du om motståndet?

– De spelar ganska likt oss om vi tror rätt och det är ganska gött eftersom att det är det vi tränar mot varje träning. Jag känner att vi är väl förberedda. Våra nya tränare jobbar lite annorlunda jämfört med vad Jonas (Eliasson) gjorde förra året och går i genom motståndet lite mer, så det känns som att vi har alla verktyg för att slå dem, säger Ida Sundberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook