Ida Sundberg och hennes Pixbo hade inte tillräckligt att sätta emot IKSU för att kunna hålla sin segersvit.

Pixbo överkörda av IKSU

Pixbobloggen

Pixbodamernas första förlust den här säsongen är nu inkasserad. Det blev ett rejält bakslag i hemmamötet med stjärnspäckade IKSU.

Gästerna tog tag i handlingarna relativt omgående och skulle också vara laget som tog ledningen i matchen när Emelie Wibron hittade nätet efter drygt åtta minuters spel. Umeålaget hade också bud på fler fullträffar, men Sara Hjorting i hemmamålet stod för ett par riktigt kvalificerade räddningar.

– Det var en svår match. Man får vara med hela tiden, säger Sara Hjorting.

Pixbo lyckades få in en kvittering innan den första perioden var över. Ida Sundberg avlossade bössan från sin backplats, bollen fastnade på täckande IKSU-spelare, men hamnade sedan hos Lisa Andebratt som på volley vispade in 1–1.

Den andra perioden skulle även den bli tuff för hemmalaget och nu var det även dags för en av IKSU:s landslagsspelare, Alice Granstedt, att kliva fram. Framspelad av Amanda Delgado Johansson gjorde Granstedt 1–2 och några minuter senare gjorde hon även 1–3, vilket var resultatet efter två tredjedelar av matchen.

– Vi är nedtryckta stundtals. Det känns inte riktigt som att vi är med de två första perioderna, säger Pixbokaptenen Ida Sundberg.

Pixbo försökte göra lite ändringar i spelet för att komma till hetare målchanser i den tredje perioden, vilket man hade svårt med mot IKSU:s täta man-man-försvar, men det gav ingen utdelning.

Istället kunde gästerna springa iväg ordentligt och fullborda överkörningen. Slutresultatet blev till slut 1–6 och innebär Pixbodamernas första förlust den här säsongen.

– Ja, vad säger man när man förlorar med 6–1? Jag tycker inte att vi är tillräckligt aggressiva i försvarsspelet, hamnar efter och ger bort några kassar. Sedan är vi inte effektiva framåt heller. Vi krånglar till det för mycket. Det var en tung förlust idag, för vi är ett bättre lag än så här, säger Sara Hjorting.

 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det