• Bilder: Adam Andersson
    Segerjubel. Pixbo vinner hemmapremiären med 7–4 efter att Stephanie Boberg gjort matchens sista kasse och får en high-five av Lisa Andebratt för det.
  • Stephanie Boberg.

Pixbo vann hemmapremiären: ”Växer in i matchen”

Innebandy

Underläge efter den första perioden trots drömstart – då höjde Pixbo tempot och kunde till slut vinna hemmapremiären mot Linköping med 7–4.

Det skulle inte dröja mer än 20 sekunder innan Pixbo Wallenstam hade gjort sitt första mål på hemmaplan den här säsongen. Efter ett frislag hamnade bollen hos Eliska Krupnova som tog vara på läget och prickade in 1–0.

– Jag såg luckan mellan benen och hade bra läge, men det var lite tur att jag fick in den också, säger Krupnova om sitt ledningsmål.

Linköping svarade dock relativt omgående och gick så småning om till den första periodpausen med en 3–2-ledning.

– Vi börjar lite knackigt. Lite Sirius-syndrom från förra helgen, men jag tycker att vi växer in i matchen, säger Pixbos landslagsback Stephanie Boberg.

Boberg som öst in poäng under försäsongen var inte sämre denna fredagsafton.

Pixbo lade nämligen in en ordentlig stöt i den andra perioden och vände 2–3 till 5–3 och målen kom från lagkaptenen Ida Sundberg, Frida Ahlstrand och, just det, Stephanie Boberg.

– Jag fick en passning av Lisa (Andebratt). Jag fick en go yta och det var bara sikta på bortre. Mina medspelare gör det riktigt bra där så det var bara för mig att sätta dit den, säger Boberg.

Linköping var inte ofarliga och skapade en del spelvändningar och chanser, men det blev ändå aldrig riktigt spännande. Alicia Fylke satte 6–3 och efter en reducering från gästerna fastställde Stephanie Boberg slutresultatet efter en läcker brytning.

– Jag läste den och sedan gick jag själv och satte den, säger Stephanie Boberg som sammanfattar tillställningen så här:

– Jag önskar att vi fick en bättre start, men jag tycker den höga pressen är riktigt bra. Gött att få med sig tre poäng en fredag och självförtroende till på söndag.

Ja, för på söndag smäller det igen. Då spelar Pixbo säsongens tredje match och det är på bortaplan mot Karlstad.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det