Sara Hjorting.

Pixbospelarna hjältar i landslaget

Pixbobloggen
Ja, det blev svensk seger i Finnkampen. Pixbo Wallenstam som på damsidan hade Stephanie Boberg, Ida Sundberg, Isabell Krantz och Sara Hjorting i det svenska laget och Laura Manninen i det finska skulle också få se sina spelare levrerera i sina landslag.
Sara Hjorting fick förtroendet mellan stolparna i det första av helgens två möten och Pixbomålvakten visade direkt att formen inför SSL-säsongen och den kommande VM-uttagningen är på topp. Sverige fick rikta in sig en del på försvarsspel under matchens första halva, men Hjorting var tät i målet.
– Det kändes bra faktiskt. Visst har vi ju haft en final i Czech Open, men det var kul att få kliva in en match på allvar med landslaget, säger Sara Hjorting.
Ställningen inför den tredje perioden var 2–2, efter att Finlands ledningsmål gjorts av Pixbobacken Laura Manninen, men det blev Sverige som fick jubla och även det tack vare en Pixbospelare. I den tredje perioden satte Stephanie Boberg målet som fastställde slutresultatet 3–2.
– Vi jobbar oss in i matchen och det kändes som en stabil insats, säger Sara Hjorting.
Efter full tid följde en straffläggning som även den räknades med i den totala Finnkampen.
Vem som blev hjälte?
Sara Hjorting.
Pixbomålvakten klev fram och räddade alla Finlands fem straffar, trots att de blåvita försökte lura Hjorting med både skott och dragningar.
– Det kändes skönt. Finland har bra straffskyttar, men jag tyckte jag hade ganska bra koll. Jag gillar sådana här lägen när det hettar till och det var också skönt i och med att VM-finalen ifjol avgjordes på straffar, säger Sara Hjorting.
Även returmötet vanns av Sverige. Resultatet blev 8–5 och här noterades Ida Sundberg och Stephanie Boberg för varsin assist.
På herrsidan blev det även där svensk seger. Pixbospelaren Martin Östholm spelade det första av lagens två möten.
Nu återstår bara dagar till Pixbo Wallenstams damer spelar sin SSL-premiär på bortaplan mot Sirius.
– Vi har några nya spelare, men grunden är kvar så det känns som att vi bara kryddar spelet lite. Det har känts riktigt bra på försäsongen och jag tror att vi har gynnats av att vi tränat innebandy på sidan om fysen under sommaren. Vi har skickliga spelare och jag ser verkligen fram emot den här säsongen, säger Sara Hjorting.
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det