Pixbotränaren Per Tjusberg var nöjd med tre poäng trots lite knackigt spel i vissa stunder.

Pixbotränaren efter segern: ”Blir lurigt”

Pixbobloggen

Pixbo besegrade som sagt Linköping med 7–4 i sin hemmapremiär i Wallenstamhallen. Däremot låg man under efter den första perioden och hade stundtals lite bekymmer i det spelmässiga.

– Det blir lite lurigt när vi gör mål efter 20 sekunder. Då tror alla att det är lugnt och vi vet att vi ska vara bättre än dem. Då gick vi ned oss och helt plötsligt är det 1–2  och vi måste gå ned och nöta på de låga försvararna och vi är inte tillräckligt bra på det just nu. Vi har massa bolltapp och kontringsspelet är tyvärr skitdåligt för att vi fipplar med bollen, säger Pixbotränaren Per Tjusberg och fortsätter:

– Jag ska klippa ihop sedan och visa spelarna alla lägen vi har att vända spelet och göra mål. Vi har knappt ett kontringsmål idag på så många lägen. Då får vi kämpa och de har bra utdelning, men vi får vara glada att vi får 7–4 och vinner trots att vi inte gör någon bra match. Vi har ändå en grundstyrka, säger Tjusberg.

Nu väntar Karlstad på bortaplan redan på söndag för Pixbodamerna och det finns ändå en hel del att ta med sig från mötet med Linköping in till den matchen, enligt Tjusberg.

– Jag tycker ändå vi har bra energi och håller i gång fötterna. Vi är in i situationerna bra, men det är för dålig kvalité ut ur situationerna. Men det glöder hos tjejerna, de snackar på bänken så energin är bra. Nu ska vi bara upp med kvalitén för Karlstad borta är en tuff match, säger Per Tjusberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det