Majoriteten i kommunstyrelsen röstade för förlikningsavtalet

Mölnlycke

Förlikningsavtalet mellan Härryda kommun och Robert Säll diskuterades på kommunstyrelsens möte i måndags.
Med en rösts marginal ställde sig politikerna bakom avtalet som nu ska vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut.

Det var inte någon enigt kommunstyrelse som fattade beslut om förlikningsavtalet i måndags. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna ville återremittera frågan. Bland annat ville de utreda avtalets juridiska konsekvenser mer och få en motivering till hur avtalets förslag och belopp kommit till.

– Vi tyckte att frågan skulle utredas vidare så vi får tydlighet i hur de fem miljoner kronorna är framräknade. Sedan hade vi en diskussion om att det inte står i avtalet till vilket banknummer pengarna ska betalas. Det måste vara tydligt att de ska in på bolagets konto och inte på Robert Sälls, säger kommunalrådet Patrik Linde (S) och förklarar att det måste säkras att en del av pengarna används till att betala av de skulder som Råda Säteri och Gästgifveri AB har hos kronofogden.

Avgörs i fullmäktige

Frågan ska nu vidare till kommunfullmäktige.

På KS möte diskuterades också en separat fråga om Råda Säteri. Där handlade det om hur kommunen ska utveckla herrgården i framtiden och enigheten var total. Alla partierna var överens om att Råda Säteri ska utvecklas i samma riktning som i dag. De vill att kommunen tar över allt ansvar för uthyrningen av byggnaderna och att det satsas på att göra Råda Säteri till en tydligare mötesplats för befolkningen med årliga arrangemang inom trädgård, kultur, mat och dryck, fritid, naturupplevelser och utbildning.

Förutsatt att kommunen tar över rådigheten över Råda Säteri bedöms det krävas investeringar för 20,5 miljoner inom en femårsperiod för att rusta upp byggnader inuti och utanpå och justera gården framför huvudbyggnaden.

Också driftkostnaden ökar med drygt tre miljoner jämfört med i dag.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det