Säll anser att summan kunde ha varit högre

Mölnlycke

Hyran är betald i tid så det finns inget skäl till uppsägning, det är naturligt att göra en förlikning om kommunen vill ta över en verksamhet och fem miljoner är mindre än vad Råda Säteri & Gästgifveri AB är värd.
Det menar Robert Säll, bolagets VD och ägare.

Från Robert Sälls perspektiv är tvisten om obetalda hyror skrattretande. Han menar att de sent inbetalade räkningar som ledde till att kommunen ville få hans bolag avhyst inte hade med hyran att göra och därför inte kan få honom vräkt. Det handlade om kostnader för el, VA och sophantering, vilket han ser som helt separerat från hyran och inte som ett hyrestillägg som kommunens advokatbyrå skrivit till tingsrätten.

– Att säga att el, VA och sophantering ingår i hyran var en tolkning kommunen ville göra för att överta området i egen regi. Jag anser att jag har betalat hyran. Kommunen hade inte fått rätt i tingsrätten, säger Robert Säll.

Sen med räkningar

Han erkänner att han varit sen med betalningen av el, VA och sophantering några gånger men förklarar det med att fakturan bara haft en veckas betalningsfrist och att det är för kort tid.

– Vi fick en räkning som gått ut när jag hämtat kuvertet ur brevlådan. Det gjorde kommunen på rent jävelskap, det fanns ingen möjlighet att betala i tid, säger han.

Att tvisten kom upp till tingsrätten förklarar Säll med meningsskiljaktigheter mellan honom själv och kommunens ekonomienhet.

– Jag har haft ett bra samråd och samarbete med näringslivsenheten, kommundirektören och andra inblandade, säger han.

Förlikningsavtalets summa, med gratis hyra fram till nyår och fem miljoner kronor extra, ser han som en summa han nöjt sig med men som kunnat vara högre.

Stora investeringar

Han menar att han gjort stora investeringar i Råda Säteri under årens lopp och sett till att det etablerats verksamheter i byggnaderna genom att hyra ut i andra hand vilket bland annat fått igång trädgårdsverksamheten.

– Jag har investerat betydligt mer än vad kommunen erbjuder och jag ville ha betydligt mer för det. Fem miljoner täcker inventarierna men inte verksamheten som helhet. Jag hade velat ha det hyresfritt hela året eftersom kommunens beslut att ta över rådigheten satte käppar i hjulen för mig, säger han.

Kunde inte sälja

Robert Säll förklarar att han velat sälja sin verksamhet för ett år sedan och också hittat en köpare.

– Men i och med att kommunen gick ut och sa att de skulle ta över rådigheten över Råda Säteri tyckte jag att jag inte kunde sälja till någon.

Kort sagt är han okej med det förlikningsavtal han skrivit under.

– Jag tycker det är bra. Det är naturligt att det måste till en förlikning om kommunen vill ta över verksamheten. Jag ger med mig för att alla ska komma vidare, säger han och passar samtidigt på att berömma kommunalrådet Per Vorberg.

– Utan Pers engagemang hade vi inte haft det här förlikningsavtalet.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook