Arkivbild: PETER GUSTAFSSON
PÅ RÖDA LISTAN. Tryckerikoncernen Elanders har inga kvinnor i sin ledningsgrupp.

Svagt resultat för jämställdheten

Mölnlycke

När stiftelsen Allbright presenterade sin senaste jämställdhetsrapport var siffrorna dystra.
År 2017 har bara var femte börsnoterat företag i Sverige en jämställd ledningsgrupp.
Elanders, med säte i Mölnlycke, har inte en enda kvinna i koncernledningen och hamnar på röda listan.

Allbright har tittat på de 298 svenska företag som finns noterade på börsen, och rankat dem. I första hand har de tittat på andelen kvinnor i ledningsgruppen, i andra hand andelen kvinnor med resultatansvar och därefter hur stor andel kvinnor som sitter i styrelsen.

39 bolag hamnar på gröna listan, vilket betyder att både andelen män och kvinnor håller sig jämnt, mellan 40 och 60 procent i ledningsgruppen.

De 173 bolag som hamnat på den gula listan har minst en kvinna i ledningsgruppen. Majoriteten av dem, 100 stycken, har dock fastnat på just minimisiffran.

Var fjärde börsnoterat företag i Sverige hamnar på den röda listan, där inte en enda kvinna sitter med i koncernledningen. Ett av dem är Elanders, som har sitt säte i Mölnlycke. Alla sju i ledningen är män.

Decentraliserat

Magnus Nilsson, vd och koncernchef på Elanders, förklarar att problemet är att
företaget är så decentraliserat. Elanders har köpt upp
andra bolag där det redan fanns en ledning.

– Det är bara jag och en till svensk som sitter i koncernledningen, resten är utländska chefer som satt på sina platser redan tidigare. Man tar inte bort en erfaren chef för att denne inte har rätt kön, säger Magnus Nilsson.

Generationsskifte

Den enda möjlighet han ser till förändring är att stötta de kvinnor som är chefer på lägre positioner i företaget. Många i ledningsgruppen är i 60-årsåldern och ett generationsskifte kan också betyda en större jämställdhet.

– Om vi tittar på LGI som är halva Elanders i dag är 30-40 procent av dem på ledande befattningar kvinnor, säger han och fortsätter.

– Det är viktigt att alla värderas på samma sätt och att vi signalerar det både till kunder och omgivningen. Koncernledningen ska spegla bolaget. Kulturellt gör vi det bra, det är värre när det gäller andelen kvinnor. Vi kan se till att de bolag som finns under vårt paraply jobbar med de här frågorna.

Rekryteringsbas

Amanda Lundeteg, vd på Allbright, ser ledningsgruppen som ett tydligt mål för den som vill klättra på karriärstegen inom ett företag. Ledningen är dessutom ofta rekryteringsbasen för styrelsen. Den som identifierar sig som kvinna och inte ser några kvinnor i ledningen påverkas menar hon, medvetet eller omedvetet. Finns det inga kvinnor i koncernledningen betyder det att personer som du inte kan avancera dit.

– Det är jätteviktigt att det är jämställt i ledningen. Det handlar om synen på vem som är bärare av kompetens. Vi matas med bilden av ledare som är en man, gärna utbildad på Handels och med ett svenskt namn som Anders, säger hon och menar att det är lätt att förväntningarna på vem som förväntas ta vilken roll uppfylls.

Inkluderande klimat

Amanda Lundeteg menar att ett företag med en jämställd ledning också ofta har en blandad styrelse och ett mer inkluderande företagsklimat.

När det gäller Elanders är styrelsen betydligt mer jämställd än ledningsgruppen. Fem av tolv ordinarie styrelseledamöter är kvinnor.

För att skapa förändring i företags ledningsgrupper föreslår Amanda Lundeteg en aktiv satsning på att förändra medvetenheten och attityden på arbetsplatsen. Det gäller att prioritera jämställd-
heten, avsätta pengar för den, granska det egna bolaget på djupet, satsa på normkritisk utbildning och sedan följa upp arbetet kontinuerligt.

– Man ska inte bara putsa siffrorna, det gäller att satsa på värderingarna, säger hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det