• Bilder: Adam Andersson
    Succéhelg. Stephanie Boberg visade sig från sin bästa sida i det sista landslagsuppdraget innan VM-truppen presenteras.
  • Tvåa. Laura Manninen och hennes Finland föll i det avgörande mötet mot Sverige.
  • Målskytt. Eliska Krupnova nätade mot Sverige för hennes Tjeckien, men det räckte inte mot blågult.
  • Ida Sundberg
  • Sara Hjorting
  • Stephanie Boberg

Bobergs landslagssuccé – uttagen i allstarlaget

Innebandy

Hon har haft målshow under säsongsinledningen med Pixbo Wallenstam – i helgen gjorde Stephanie Boberg likadant i landslaget. Pixbobacken blev inte minst fyramålsskytt mot Tjeckien med stora delar av sin släkt på läktaren.

Med en månad kvar till VM vann det svenska damlandslaget Euro Floorball Tour i Malmö i helgen. Blågult representerades inte minst av Pixbospelarna Sara Hjorting, Ida Sundberg, Isabell Krantz, Lisa Andebratt och Stephanie Boberg och den sistnämnda skulle göra rejäla avtryck i turneringen.

Sverige började med att besegra Schweiz under fredagen i en match där Stephanie Boberg inte riktigt kände att hon kom till sin fulla rätt.

– Jag ger mig själv godkänt, men inte mer. Jag var inte riktigt nöjd och kände väl att jag ville ställa in siktet ordentligt till lördagen, säger Stephanie Boberg.

Fyra baljor

Det kan man minst sagt säga att Pixbobacken gjorde.

Under lördagen ställdes Sverige mot Tjeckien, med bland andra Pixbospelaren Eliska Krupnova i laget, och det var här som Boberg skulle visa att säsongens målform är långt ifrån borta. Sverige vann till slut matchen med 13–5 och fyra(!) av målen kom från försvarspjäsen Stephanie Boberg.

– Det var riktigt kul. Det är inte varje dag man gör fyra mål i en landskamp, säger Boberg.

Det var heller inget fel på tajmingen för Pixbospelaren som under lördagens match hade stora delar av sin släkt på läktaren i Malmö. Bland annat hennes föräldrar, småkusiner, sin mormor, farmor och många fler.

– Att jag lyckades pricka in en sådan match när de var där värmer mitt hjärta. Det måste jag säga. De står mig väldigt nära, säger Boberg.

Sverige hamnade sedan i en avgörande match mot Finland och där blev det blågult som stod starkast och tog hem segern i Euro Floorball Tour och skickade bra signaler inför mästerskapet som bara är månaden bort.

– Jag vet inte om Finland ville mörka eller vad anledningen var, men vi fick dem att byta spelsystem under matchen och det är positivt. Det är väldigt många spelare som kliver fram och det är viktigt inför vad som komma skall. För egen del kände jag att jag kunde sätta defensiven på ett sätt som jag kanske inte kunnat göra tidigare och det är viktigt, framför allt mot lag med så snabba spelare som Finland.

Bäst i turneringen

Stephanie Boberg var också en av spelarna som klev fram allra mest och blev uttagen till turneringens allstarlag som bästa back.

– Det hade jag absolut inte räknat med så det var riktigt roligt.

Det känns som att det ska mycket till för att du inte spelar VM om en månad.

– Det är ju min målsättning. Ett VM-guld är det jag saknar på min meritlista, säger Stephanie Boberg.

Pixbomålvakten Sara Hjorting fick förtroendet i
segermatchen mot Schweiz och där var det bara ett friläge som slank in bakom burväktaren som i övrigt var väldigt stabil.

Andebratt kastades in

Lisa Andebratt var inledningsvis inte uttagen till EFT, men bara dagarna innan turneringen ringdes Pixbospelaren in och fick förtroendet i halva matchen mot Schweiz och under delar av matchen mot Finland.

Ida Sundberg och Isabell Krantz var stabila för det svenska laget och stärkte troligen sina odds för att knipa varsin VM-plats.

I det finska landslaget spelade Pixbobacken Laura Manninen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det