Lisa Andebratt

Landslagsspelaren: ”Blev lite förvånad”

Pixbobloggen

Truppen var spikad och bara dagar återstod till Euro Floorball Tour i Malmö – då blixtinkallades Pixbospelaren Lisa Andebratt efter att KAIS Moras Therése Karlsson och Täbys Louise Wickström tvingats lämna återbud.
Nu är Andebratt på plats i Malmö och uppladdningen för EFT är i full gång.
– Det är självklart jätteroligt att få vara här, även om jag blev lite förvånad när de ringde. Det är nog tre år sedan jag fick chansen i landslaget senast så det var längesedan, säger Lisa Andebratt.
Pixbospelaren har gjort en hel del poäng i sitt klubblag under säsongsinledningen och har även imponerat utanför poängprotokollet. Det väljer hon framför allt att tacka sin omgivning för.
– Jag spelar i en väldigt bra femma där jag får mycket förtroende och ska vara en motor. Sedan har jag en tränare (Per Tjusberg) som ger mig mycket ansvar och jag känner att jag tagit mer ansvar den här säsongen. Det är väl främst det, jag funkar bra i min omgivning, säger Andebratt.
Hur har det sett ut sedan ni kom till Malmö igår (onsdag)?
– Det har varit fullspäckat schema med träningar och samlingar.
Det återstår bara en månad till VM och även om Lisa Andebratt tror att hennes chanser att komma med i VM-truppen är små så tänker hon göra vad hon kan för att försöka nypa en plats.
– Det blir svårt att ta en plats. Truppen är nog nära spikad, men det kanske finns någon plats att slåss om. Jag ska ge järnet och se hur långt det räcker. Det är kul att vara påtänkt i alla fall.
Hur känns det inför helgens matcher? Nervöst eller bara laddat?
– Jag är bara taggad. Jag var med på förra VM-lägret i 30-mannatruppen och var nog inte aktuell, men jag känner nästan alla här. Det är två stycken jag inte träffat tidigare så då försvinner nervositeten lite. Jag är taggad och det ska bli kul, säger Lisa Andebratt.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det