Bild: Privat
Tävlingsdags. Anton Lindblads säsong börjar i Bruksvallarna till helgen.

Lindblad trea i tuffa loppet – nu väntar skidpremiären

Skidor

Anton Lindblad slutade på en tredjeplats i Åre XCO – nu återstår bara dagar till Landvettersonen kliver in i skidsäsongen.

Förra säsongen kantades av sjukdomar och blev inte alls vad Anton Lindblad hade hoppats på, men nu siktar 27-åringen på att ta revansch i vinter.

Och formen så här långt verkar det inte vara något fel på. Under våren går tävlingen Åre XCO på skidor, men nu under hösten körs tävlingen i löpform på barmark och när skidsäsongen närmar sig valde Lindblad att ställa upp som en uppladdning inför skidpremiären. Det blev en bra sådan.

Slalombacke

Loppet som sträckte sig över nio kilometer innehöll inledningsvis fyra kilometer på myr och avslutades med 1500 meter uppför en slalombacke.

– Det är ett fint lopp, men banan är ganska tuff, säger Anton Lindblad till Härryda-Posten.

Det var en klunga på sex löpare som följdes åt hela vägen till slalombacken. Där satte skidstjärnan Anders Södergren fart och skapade sig en lucka till övriga.

– Han är väldigt stark uppför och har alltid varit, säger Lindblad.

Men Landvettersonen
krigade på riktigt bra och hittade nya krafter under de avslutande 500 meterna för att kunna springa i mål på en tredjeplats, 18 sekunder efter segraren Södergren.

– Det var kul och det
kändes bra. Det var ju mest som ett träningspass
egentligen, men det var
roligt.

Nu återstår bara dagar till skidpremiären för Anton Lindblad. I helgen är det dags att gå på snö i Bruksvallarna för säsongens första tävling.

– Det ska bli kul att komma i gång igen. Det är ju det här man längtar till och för det här som man tränar. Formen har känts bra på slutet och jag kommer precis från ett läger på snö, säger Lindblad.

Landslagsåkarna

Efter Bruksvallarna är det dags för tävling i Gällivare och då kommer hela landslaget att vara på plats och det är där som Lindblad kan börja slåss om att få åka Världscupen.

– Bruksvallarna blir viktig för att få ett bra lopp i kroppen, men Gällivare är ju ännu viktigare då det är en uttagning till Världscupen.

För 27-åringen från Landvetter handlar det om att ta sig in till Världscuptävlingarna för att kunna slåss om en plats i Tour de Ski och även bråka om OS-platser.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det