Nya förslaget – billigare resor från Härryda till Göteborg

Härryda

Västtrafiks 70 zoner ska bli tre för att göra resandet enklare – då kan månadspriserna för resande från Härryda kommun sjunka rejält.

Det är Västra Götalandsregionen som i samarbete med Västtrafik plockat fram ett nytt förslag som ska göra det enklare att resa med just Västtrafik.

– I dag är det för krångligt. Vi måste förenkla för passageraren och därför har vi i ett förslag lagt om zonstrukturen där vi går från dagens 70 zoner till tre zoner, säger Jörn Engström, projektledare på Västra Götalandsregionen.

Zonerna är också, precis som i dag, grunden till vad priset för en resa kommer att kosta och med den nya indelningen kan resande från den östra delen av Härryda kommun bli de stora vinnarna. Ett månadskort kan komma att bli 300 kronor billigare. Det skulle också bli billigare att resa ut till andra kommuner. För resande i västra delen av Härryda och in till Göteborg skulle priset bli oförändrat.

– Däremot skulle en enkelbiljett kunna bli dyrare eftersom att enkelbiljetten nu kommer att täcka en större zon än tidigare, säger Jörn Engström.

Just nu för VGR en dialog med kommunerna som också ska ge sin syn på det nya förslaget. Det är sedan på regionfullmäktige under våren 2018 som ett beslut kommer att fattas. Skulle förslaget gå i genom så skulle det nya zonsystemet kunna införas till år 2020 enligt Jörn Engström.

– Det är viktigt att tillägga att priserna är framtagna som exempel i jämförelse med hur priserna står idag. De är alltså hypotetiska. Skulle priserna fram till 2020 gå upp så skulle priserna i det nya förslaget kunna göra samma sak, säger Engström.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det