Anton Eriksson gjorde säsongens första mål i matchen mot Falun. Det skulle dessvärre inte räcka till poäng för Pixbo.

Pixbo nära vändning mot serieledarna

Pixbobloggen

Serieledande Falun som gäster och efter att en av lagets stjärnspelare, Alexander Galante Carlström, gjort fyra mål och sett till att Falun hade ledningen med 7–4 i mitten av den tredje perioden såg det onekligen mörkt ut för Pixbo Wallenstam.
Men de röd-vita gav sig inte och skulle göra tillställningen till en rysare.
17:30 in i den tredje perioden hittade Max Wahlgren till Martin Östholm som skickade in 5–7 och bara 46 sekunder senare var det dags igen. Jens Milesson hittade Martin Östholm som med sitt andra raka mål satte 6–7 och dramat var ett faktum.
– Vi spelar sex-mot-fem och de blir lite passiva, vilket passar oss bra. Jag får lite tid och yta att pricka in två bollar där, säger Martin Östholm.
Falun tog timeout direkt efter Pixbobackens andra reducering och därefter följde Pixbos jakt på att försöka få in en kvittering, men den skulle aldrig komma. Gästerna höll emot och lyckades se till att Pixbo klev av planen tomhänta.
– Det känns lite onödigt att vi släpper in några mål där som gör att vi hamnar tre efter, men vi är inte långt borta från att få med oss en poäng, säger Östholm.
Det var annars ”Rävarna” som tog ledningen i matchen och målet kom genom Pixbobacken Anton Eriksson som i och med fullträffen gjorde sitt första mål för säsongen. Sedan skulle Alexander Galante Carlström sätta i gång med sitt målskytte och först kvittera, för att sedan ge gästerna ledningen innan den första perioden var över.
Pixbo fick sedan en riktigt fin start på mittakten och kunde först kvittera genom Johan Borgström och sedan ta ledningen igen genom Charlie Sköld, men Galante Carlström var ju inte klar. Falunspelaren kvitterade till 3–3 och gjorde sedan även sitt fjärde mål i matchen under den andra perioden.
– Matchbilden blir ju ganska väntad. De för mycket av spelet och briljerar med sina stjärnspelare. Jag tycker ändå att vi står upp bra och det är mycket fysiskt spel och närkamper vilket är kul. Det är så det ska vara, säger Östholm.
Gästerna kom sedan ut hårt i den tredje perioden och gick ifrån till 4–7, som alltså skulle bli matchavgörande.
– Trots att vi förlorar är det ändå en rolig match. Den är uppsnackad och upphåsad och den var väldigt rolig att spela, säger Östholm.
Pixbo får chans att studsa tillbaka redan på lördag då laget gästas i Wallenstamhallen av nästjumbon Sirius.
– Vi måste göra en likvärdig insats som mot Falun, men får ha lite mer boll offensivt, säger Martin Östholm.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det