Skolan av idag…

Debatt

Apråpå läraren på Rävlandaskolan som blev uppsagd för att han gjorde det enda rätta. När ett barn beter sig olämpligt och störande, oavsett om det är under lektion eller på rast så måste en lärare ha rätt att tillrättavisa eleven(utan våld).

Om barnet dessutom, som i detta fallet, slår och sparkar på läraren så är det inte fel på läraren utan på barnet! Vad är det för fel på vissa föräldrar idag? Hur tänker man? Vad är det för signal man skickar till barnet när man polisanmäler läraren? Jo, det är helt okej att bete sig hur som helst, för läraren riskerar att straffas.

Jag har själv barn som idag är vuxna, 22 och 24 år. Skulle aldrig, överhuvudtaget komma på tanken att göra en anmälan, snarare skulle jag ta ett allvarligt samtal med barnet. Skärpning! Att sedan Härryda kommun sviker läraren, av rädsla för juridiska påföljder är en stor skam.Ynkligt!

Ja, vi har stora problem med skolan idag, och det löser man inte som Härryda kommun och föräldrarna gjort.
Inte konstigt att det är lärarbrist…
Sms

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

 1. Det är avslöjat att pedagogen blivit behandlad på ett extremt olämpligt sätt.
  Av någon anledning vägrar kommunens makthavare erkänna att de haft fel.
  Var god se artikel ”skolchef står fast vid beslutet” och kommentaren till repotaget, http://www.harrydaposten.se/2017/10/skolchef-star-fast-vid-beslutet/ .
  Personal ska inte behandlas hur som helst! Genom sina beslut påverkar kommunen inte sällan människors vardag och ytterst kan det faktiskt handla om liv och död.

  Situationen på Rävlandaskolan där pedagogen jobbade är ansträngd. Det har varit känt av skolledningen under flera års tid. Skolledningen har förväntats vidta åtgärder men det har sorgligt nog inte blivit gjort i den den omfattning som man önskat. Vissa åtgärder har påbörjats men det har inte skett någon större förändring.

  Sammantaget ger det här inte en särskilt tilltalande bild av de styrande i kommunen som verkar ha svårt att ta ansvar för en viktig fråga. Fegheten och rädslan är häpnadsväckande! Det är inte så konstigt att misstron växt och att allt fler förlorat förtroendet för att kommunen ska kunna lösa frågan.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det