Bild: Adam Andersson
Martin Ojaniemi låg bakom Pixbos 2–1-mål med sin assist till Isak Julkunen. Ojaniemi blev även vald till hemmalagets bästa spelare i förlusten mot Höllviken.

Tung hemmaförlust för Pixbo

Innebandy

Tre raka segrar i bagaget, men i hemmamötet med Höllviken tog det stopp för PIxbo Wallenstams herrar.

Pixbo har, trots lite tunga matchinledningar, gått som tåget den senaste tiden. Under onsdagskvällen kom däremot en kalldusch när laget föll på hemmaplan mot tabelltiorna Höllviken.

Det började ändå ganska bra för hemmalaget som tog ledningen i matchen genom sin poängkung Max Wahlgren. Höllviken kvitterade visserligen tidigt i den andra perioden, men kort därpå kom nästa Pixbomål och det var Isak Julkunen som hittade nätet.

– Det blir en tilltrasslad situation där bollen kommer tillbaka till ”Oja” (Martin Ojaniemi) som hittar en diagonalpassning till mig. Jag behöver ju bara lägga in den i öppet mål från slottet, så det var ju inte så svårt, säger Isak Julkunen.

Men 2–1-ledningen skulle inte stå sig. Höllviken kvitterade på nytt i den andra perioden och även om det var Pixbo som höll i taktpinnen spelmässigt så hade man svårt att ta sig igenom gästerenas försvar.

När sedan Martin Östholm utvisades i den tredje perioden passade Höllviken på att utnyttja läget och ta ledningen med 3–2, vilket också skulle bli slutresultatet. Pixbo pressade visserligen hårt på slutet, men skotten fastnade allt som oftast på täckande Höllvikenspelare och när man väl fick igenom avsluten ven bollarna strax utanför målramen.

– Jag tycker att vi gör en okej match och har bra intentioner, men vi har svårt att få in bollen. De ligger lågt och bra i defensiven. När vi möter ett sådant här lag handlar det nog om att vi måste fortsätta skjuta och kanske få upp bolltempot lite så att vi kan dra isär dem och få öppnare lägen, säger Isak Julkunen.

Även Pixbotränaren Jonas Eliasson var inne på att laget gjorde en godkänd insats, trots att poängskörden uteblev.

– Vi har chanser, men vi vinner inte. Försvaret är ganska okej. Vi släpper tre mål där ett är ett oturligt självmål och ett är i boxplay. Släpper man bara in tre mål ska man vinna, säger Eliasson.

Vad är det som ändå gör att ni inte lyckas vinna och ta er igenom deras försvar?

– Grejen är att vi blir ängsliga i vårt uppspel. Vi vill att det ska gå som på räls och det gör det inte. Då tappar vi lite tålamod och slår inte uppspelen ibland. Annars är det bara det lilla sista som saknas. Vi gör en okej match. Hade vi haft fler namnkunniga stjärnor kanske vi hade gjort några enklare mål, men vi jobbar hårt och hade vi haft lite flyt hade vi kunnat vinna idag, säger Jonas Eliasson.

Pixbo fick klara sig utan Daniel Calebsson och William Lindh i matchen mot Höllviken. Båda dras med skadebekymmer och det är oklart när duon är tillbaka i spel, men det beräknas inte bli till helgen då Pixbo gästar tabellfemmorna Mullsjö.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det