• Bilder: Adam Andersson
    Josefin Wålinder gjorde 4–3-målet som ledde fram till att Pixbo besegrade Warberg.
  • Laura Manninen nätade också mot Warberg och blickar snart fram emot ett mästerskap mot sina klubblagskamrater.

Wålinder hjälte när Pixbo slog Warberg

Innebandy

Pixbo fick slita hårt för att ta sig i genom Warbergs försvar som såg ut att kunna rädda poäng till gästerna – då klev Pixbospelaren Josefin Wålinder fram.

Det var 3–3 inför den tredje perioden när serieledarna Pixbo tog emot tabelltiorna Warberg. Slutperioden skulle handla om hemmalagets hårda kamp mot att ta sig i genom gästernas försvar.

– Jag tycker vi får upp mer energi inför tredje perioden och sätter lite mer fart på bollen och då klarar vi att luckra upp lite trots att de är väldigt tajta, säger Pixbospelaren Josefin Wålinder.

Och det var också Wålinder som till slut skulle få hål på gästernas försvarsmur när lite mer än halva den tredje perioden spelats. Lisa Andebratt hittade in med bollen till Wålinder som stod centralt och vispade in 4–3.

– Vi fick mycket energi efter målet och kunde bara bomba på och fortsätta köra, säger Josefin Wålinder.

Det dröjde inte ens minuten efter 4–3-målet innan Pixbo kunde punktera matchen och fastställa slutresultatet efter ett riktigt klapp-klapp-spel som slutade med att Linda Andersson rundade Warbergmålvakten och lade in bollen i öppet mål.

Det var annars en match där hemmalagets insats inte direkt kan klassas som säsongens bästa. Pixbo gick i från den första perioden i underläge och hade svårt att få något riktigt flyt i sitt spel.

– Vi var trögstartade och det brukar vara så på fredagsmatcherna. Det var inte vår bästa insats. Det känns slarvigt, vi sätter inte försvarsspelet och vi går inte in i närkamperna. Vi ville egentligen höja allting efter den första perioden, säger Josefin Wålinder.

Pixbo fick sedan en smakstart på mittakten med ett kvitteringsmål till 1–1 genom sin finska landslagsback Laura Manninen.

– Vi får frislag och jag sa bara till Lisa (Andebratt) att jag ska båga och jag sköt och den gick in. Det var jättekul att få göra mål, säger Laura Manninen.

Warberg fortsatte ändå vara effektiva på de få målchanser man hade och var sedan skickliga på att hålla Pixbo på utsidan i sitt försvarsspel. Gästerna gjorde också 1–2 innan Isabell Krantz kvitterade till 2–2 och Warberg hann även ta ledningen med 2–3, men Stephanie Boberg såg till att ställningen ändå var 3–3 inför den tredje perioden med ett direktskott i powerplay.

Trots att Pixbo sedan fick slita för att för första gången i matchen ta ledningen i den tredje perioden kände man aldrig någon stress från hemmalagets sida. I alla fall inte Laura Manninen.

– Nej, jag kände aldrig någon oro eller panik. Jag kände att vi skulle ta det i alla fall. Vi hade bollen 80-90 procent av matchen känns det som och då vet man att det kommer, säger Pixbos finska landslagsback som efter lagets match på söndag beger sig till Dubai på landslagsläger för att sedan ansluta till Bratislava och spela VM. Framför allt mot ett gäng lagkompisar från Pixbo.

– Jag hoppas såklart att jag kommer hem med en guldmedalj. Det är faktiskt en ganska jobbig situation att man ska få möta sina lagkamrater, men man får köpa det och jag spelar i Finland och kommer att ge allt, säger Laura Manninen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook