”Enskilda säljare har agerat fel”

Allmänt

De problem som funnits vid telefonförsäljningen av Miljonlotteriets lotter är försvinnande få och beror på försäljare som inte hållit sig till säljarmanuset.
Det menar IOGT-NTO, som menar att det införts åtgärder som gör att inga fler fel ska begås och att en interimistisk förordning vore onödig och oproportionerlig.

IOGT-NTO menar att de
elva inspelade telefonsamtalen som KO använder som bevis inte ger någon rättvisande bild av hur försäljningen av Miljonlotteriets lotter går till. Det finns inga felaktigheter i det nuvarande grundmanuset och bara en försvinnande
liten del av försäljningen har gått felaktigt till, menar de.

Har inte följt manus

Vissa av de inhyrda försäljarna har inte hållt sig helt till manus. ”Att det över huvud taget har förekommit fall där telefonförsäljare, trots Miljonlotteriets tydliga instruktioner, inte hållit sig till säljmanus utan lämnat respektive avstått från att lämna korrekta uppgifter om Miljonlotteriet samt
bemött konsumenten på ett otillfredsställande sätt är
något som IOGT-NTO/Miljonlotteriet tar tydligt avstånd från och aktivt arbetar för att komma till rätta med”, skriver föreningen i ett yrkande via sin advokatfirma.

Feltolkade samtal

IOGT-NTO menar också att det finns felaktigheter i hur KO tolkat de inspelade försäljningssamtalen. Till exempel hittar föreningen själv inget bevis i dem för att försäljaren lurat konsumenten att tro att den vunnit eller garanterat kommer att vinna i lotteriet.

Oproportionerligt

Något behov av interimistiskt förordnande finns inte alls, menar IOGT-NTO. De förklarar att de genomfört en rad åtgärder och också sagt upp försäljare och försäljningsföretag som inte hållit måttet. Ett interimistiskt
beslut skulle inte vara proportionerligt mot vad som hänt, särskilt inte som det satts in åtgärder för att motverka att det händer igen, menar föreningen.

Härryda-Posten har kontaktat föreningen och dess advokat för ytterligare kommentarer, men de vill inte uttala sig i nuläget.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det