Arkivbild: Adam Andersson
Krigare. Rasmus Bergström stod sig väl mot världseliten och fick även den polska publiken med sig när han slet för bronset trots en ordentlig revbensskada.
Arkivbild: Adam Andersson
Krigare. Rasmus Bergström stod sig väl mot världseliten och fick även den polska publiken med sig när han slet för bronset trots en ordentlig revbensskada.

Bergström slutade fyra mot världseliten

Kyokushin karate

Det kostade ett revben – men Rasmus Bergström gjorde succé i Polen och 22-åringen var trots sin skada nära att knipa en pallplats mot världsklassmotståndet.

Det var efter sitt U22 EM-guld som Rasmus Begrström blev utvald att som enda svensk och en av åtta fighters i hela världen tävla i Polen. Minst sagt prestigefyllt och även tufft då tävlingen inte bara var mot toppmotstånd utan även mot en del tyngre motståndare då tävlingen var i öppen viktklass.

Men i det första mötet kom ändå Bergström undan med att ställas mot en ganska jämn motståndare storleksmässigt och det skulle också bli en riktigt tät match. Bergström fick slita hårt och det inte förrän efter sju minuter som han till slut lyckades ta sig vidare i tävlingen.

– Jag lyckades få honom på benet ett par gånger och det var det som gjorde att domaren bröt matchen och gav mig segern, säger Rasmus Bergström som i och med det avancerade vidare till semifinalen i tävlingen.

Den skulle däremot bli ännu tuffare.

Världstoppen

Bergström ställdes mot en fighter som tillhör de bästa i världen och som dessutom var drygt tio kilo tyngre. Trots det höll 22-åringen jämna steg inledningsvis, men sedan kom smällen.

– Han såg att jag hade lite ont från matchen innan och sparkade mig i revbenet på höger sida. Det gjorde så ont att jag inte kunde ställa mig upp och då vann han ju matchen, säger Bergström.

Tung motståndare

Tufft såklart, men Landvettersonen fick ändå chansen att gå upp i en match om tredjeplatsen och då även vinna prispengar. Det skulle dessutom bli mot en japan som vägde in på 125 kilo. Men med ett brutet revben skulle det väl vara omöjligt att kliva upp i matchen? Eller?

– Jag tänkte först att jag nog inte skulle kunna köra, men man ville ju vara med och vinna. Det var så inspirerande att vara där och man går mycket på adrenalin. Vi kampsportare är ju inte kända för att tänka efter så mycket heller, säger Bergström.

22-åringen gick matchen som dessutom skulle bli riktigt tajt inledningsvis.

– Vi fick igång publiken också. Det var ju bara polacker där och många polska fighters i tävlingen, så det var kul att få publikstöd trots att man var där som enda svensk.

Gick mot revbenet

Till slut fick japanen ändå inte för många smällar mot Bergströms revben och han föll i matchen och slutade fyra i tävlingen.

– Det var nära att jag blev trea, men samtidigt var det bara stort att få vara med där och speciellt när jag är så ung också. Att komma fyra mot det motståndet känns väldigt bra.

Hur mår du nu?

– Jag stannade hemma från jobbet idag. Jag har väldigt ont och ska uppsöka läkare senare idag (måndag), men jag kom hem sent på kvällen igår så jag har inte hunnit göra det än, säger Bergström och fortsätter:

– Det har varit mycket på slutet nu. Jag ska upp till Skellefteå på fredag och hålla ett läger för 200 barn, men sedan blir det nog en månads vila här över jul och nyår så är det bara på det igen efter det, säger Rasmus Bergström.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook