• Bider: Adam Andersson
    Julklapp. Mölnlycke IF, Pixbo Wallenstam, Pixbo Tennisklubb och Chalmers GK överlämnade nya sportartiklar till Furuhällsskolans elever som inte var sena med att testa sina nya grejer.

Elevernas tidiga julklapp – från idrottsklubbarna

Sport

Köpte idrottsutrustning för 25 000 kronor och skänkte till skolorna – nu vill Härrydaklubbarna samla in ännu mer pengar för att ge eleverna ännu bättre möjligheter att kunna idrotta i skolan.

Det är Pixbo Wallenstam, Pixbo Tennisklubb, Chalmers Golfklubb och Mölnlycke IF som i våras anordnade golftävlingen Föreningsslaget dit olika företag bjöds in. Målsättningen var att samla
in så mycket pengar som möjligt för att sedan kunna köpa in idrottsutrustning att skänka till skolor i kommunen.

– Den här tävlingen var en samverkan mellan våra fyra föreningar och det enda vi egentligen ville var att hitta en väg att kunna hjälpa våra ungdomar att idrotta mer. I och med att skolorna har
begränsade resurser tyckte
vi att det var ett bra ändamål att köpa sportrelaterad utrustning så att barnen kan vara ute och röra sig mer, säger Pixbo Wallenstams klubbchef, Fredrik Edendahl.

Fick ihop 25 000 kronor

Totalt lyckades man samla in 25 000 kronor att köpa utrustning för. Det är första året som klubbarna gör det här tillsammans och det var Landvetterskolan och Furuhällsskolan som hade förmånen att få ta emot gåvorna.

Under slutet av förra
veckan överlämnade idrotts-
klubbarna grejerna till ett gäng förväntansfulla elever ute på skolgården. Utrustningen bestod bland annat av handbollar, basketbollar, fotbollar, innebandyklubbor, innebandymål och tennisracket. Det dröjde inte heller länge innan alla elever var i full fart på skolgården för att testa sina nya grejer.

– Att kunna göra det här känns helt fantastiskt. Det är ju bara att titta här. Ge barnen lite utrustning så
bara springer de runt. Jag vet inte ens om hälften håller på med fotboll, innebandy eller basket, men ändå kör de med en gång. Det är otroligt häftigt att se, säger Fredrik Edendahl.

Värt mödan

Även Carita Moretto som är klubbchef på Chalmers Golfklubb kände att det många gånger om var mödan värt när eleverna fick sina nya sportartiklar.

– När vi träffades alla klubbarna så var vi rörande överens om att vi brinner för barn- och ungdomsverksamheten i kommunen. Vi ser det inte som att vi konkurrerar på något sätt eller vill värva barn till våra klubbar utan vi vill satsa på det här för det gemensamma syftet att få barn att aktivera sig. Bara att se glädjen hos barnen här i dag gör en berörd och man känner bara mer motivation att vi ska satsa på det här, säger Carita Moretto.

Från Furuhällsskolans håll blev man först lite förvånad, men samtidigt väldigt glad för idrottsklubbarnas initativ.

– Det här betyder att vi får in material till verksamheten som vi nog inte hade kunnat köpa annars. Det här ger barnen större möjligheter att leka på rasterna och uppenbarligen fungerar det, säger Carina Torstensson, rektor på Furuhällsskolan, och blickar ut över skolgården.

– Det här blir en guldkant och det där lilla extra för barnen. Jag fick ett mail i går om att det i dag skulle komma en julklapp till oss som inte kräver någonting tillbaka. Det var en glad överraskning och vi är jätteteacksamma, säger Carina Torstensson.

Vill få in mer pengar

Nu hoppas idrottsklub-
barna kunna bygga vidare på sitt nya koncept och kunna köpa in ännu mer sportartiklar till skolorna nästa år.

– Nästa år har vi en förhoppning att kunna öka och få in ännu mer pengar. Hur mycket mer vet vi inte, men Carita och Chalmers GK ger oss verkligen bra förutsättningar att kunna göra det här. Kanske kan vi höja startavgiften i tävlingen till nästa år och då går såklart 100 procent av den höjningen
till det här, säger Fredrik Edendahl.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det